2019. július 19., péntek - Emília
Keresés a tartalomban
ItthonHőségriadó csütörtökön: 35 fok is lehet

Hőségriadó csütörtökön: 35 fok is lehet

Elsőfokú hőségriasztást rendelt el csütörtökre, több régióra az országos tiszti főorvos - tájékoztatott az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szerdán.

 

hosegriado


Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint csütörtökön a Dél-Dunántúlon, a közép-magyarországi régióban és az Alföldön jellemzően 26 Celsius-fok körüli középhőmérséklet várható - olvasható a közleményben.

Mint írták, az országos tiszti főorvos az érintett területekre a csütörtöki napra a lakosság számára szóló figyelmeztetésként elsőfokú hőségriasztást ad ki; ezeken a területeken napközben a hőmérséklet elérheti a 34 fokot.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatal nyomatékosan kéri az érintett területeken élőket és az ott tartózkodókat, hogy a nagy melegben fogyasszanak több folyadékot, s délelőtt 11 és délután 3 óra között lehetőleg ne menjenek a tűző napra.

Javasolják, hogy a leégés ellen megfelelő öltözködéssel és napvédő készítmények alkalmazásával védjék az emberek a bőrüket.

Kitértek arra is, hogy az északnyugati országrészre csütörtökön már hatással lesz egy közelben lévő hidegfront, így ott a legmagasabb hőmérséklet 30 fok alatt valószínű.

Pénteken egy markáns hidegfront hatására 5-10 fokkal lehűl a levegő, ezt követően a jövő hét elejéig mindenhol 30 fok alatt marad a csúcshőmérséklet - olvasható a közleményben.

 

Forrás : MTI / HÍR PORT 24

 

2011-06-22

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite