2019. július 17., szerda - Endre, Elek
Keresés a tartalomban
AutóHosszú fogyókúra után végre hízik az autópiac

Hosszú fogyókúra után végre hízik az autópiac


autóHuszonhét hónap után először emelkedtek a személyautó-eladások a magyar piacon, a mutatók a nagybani vásárlóknak és a céges megrendelőknek köszönhetően javultak.


A JATO adatai szerint a júliusban forgalomba helyezett 4400 személykocsi 20 százalékkal több a tavalyi év azonos időszakához képest. Kishaszonjárművekből egy hónap alatt 850 kelt el, ez 50 százalékos növekedést jelent egy év alatt, ami azt jelzi, hogy nőtt a vállalkozások beruházási kedve.


A jól sikerült július csak kis mértékben javított az éves mérlegen, mely továbbra sem kedvező: az első hét hónapban forgalomba helyezett 26 ezer személyautó és 4730 kishaszonjármű 28, illetve kilencszázalékos visszaesést jelent.
A személyautóknál és a kishaszonjárműveknél a hét hónapos adatok szerint a Ford volt a legnépszerűbb márka, a júliusi listát viszont már a Volkswagen vezeti. Hasonló a megoszlás a modelleknél is, ahol éves szinten a Focus, az utolsó hónapban a Golf áll az élen.
Magyarországon az évente leselejtezett százezer autóból negyvenezer illegális feldolgozókban végzi.
Persze ki adná le roncsautóját kilónként 10- 12 forintért a környezetvédelmi előírásoknak megfelelő bontóban, ha az illegálisban akár 30-40 forintot is adnak érte - mondta a Népszabadságnak Lukács Pál, az Autós Nagykoalíció most megalakult hasznosítási tagozatának szakmai képviselője.


A nyugat-európai roncsprémiumprogramok hozadéka a félbevágott autók áradata.


Forrás: Népszabadság/HÍR PORT24

 

2010-08-03

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite