2019. március 24., - Emőke
Keresés a tartalomban
ItthonHozzányúlna a kormány a stabilitási tartalékhoz

Hozzányúlna a kormány a stabilitási tartalékhoz


Az Országgyűlés előző heti négynapos ülése után hétfőtől ismét a megszokottnál hosszabb, szerdáig tartó ülést tart. A parlament hétfőn dönthet az egyes egészségügyi tárgyú törvények módosításairól, amelyek elfogadása esetén a táppénzen lévők akár soron kívüli ellátásban részesülhetnek, továbbá szigorodhatnak a gyógyszergyártókra és -forgalmazókra vonatkozó szabályok.

Parlament2


A kormányzati javaslat rendezni akarja az egészségügyi dolgozók ügyeleti díjait is. Szavazás várható a cukorgyárak privatizációját vizsgáló bizottság felállításáról, valamint arról a határozati javaslatról is, amely a privatizációs szerződések átvilágítására kéri a kormányt. A határozathozatalok után, várhatóan a hétfő esti órákban kezdődhet az idei költségvetés módosításáról szóló javaslat általános vitája. Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter az erre az évre tervezett bevétek elmaradása miatt kezdeményezi a stabilitási tartalék részeként korábban zárolt összegek, összesen 182,1 milliárd forint felszabadítását. A Ház kedden több mint egy tucat javaslat részletes vitáját folytathatja le. A képviselők egyebek mellett a köztársasági elnök, valamint az egyházak jogállásáról, továbbá az alapvető jogok biztosáról és a közfoglalkoztatásról szóló előterjesztésekhez benyújtott módosító javaslatokról mondhatják el véleményüket. Szerdán általános vita kezdődhet a magyar nyelv napjának kijelöléséről és a budapesti Kossuth tér rekonstrukciójáról szóló országgyűlési határozati javaslatról is. Utóbbi elfogadása esetén a kormánynak 2014-ig ki kellene kiköltöznie az Országgyűlés épületéből, a parlament előtti Kossuth Lajos tér pedig kizárólagos állami tulajdonba kerülhet, majd sétatérré alakulhat.


A parlament hétfőn dönthet az egyes egészségügyi tárgyú törvények módosításairól, amelyek elfogadása esetén a táppénzen lévők akár soron kívüli ellátásban részesülhetnek, továbbá szigorodhatnak a gyógyszergyártókra és -forgalmazókra vonatkozó szabályok. A kormányzati javaslat rendezni akarja az egészségügyi dolgozók ügyeleti díjait is.


Szavazás várható a cukorgyárak privatizációját vizsgáló bizottság felállításáról, valamint arról a határozati javaslatról is, amely a privatizációs szerződések átvilágítására kéri a kormányt. A határozathozatalok után, várhatóan a hétfő esti órákban kezdődhet az idei költségvetés módosításáról szóló javaslat általános vitája.

 

Matolcsy György001


Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter az erre az évre tervezett bevétek elmaradása miatt kezdeményezi a stabilitási tartalék részeként korábban zárolt összegek, összesen 182,1 milliárd forint felszabadítását.


A Ház kedden több mint egy tucat javaslat részletes vitáját folytathatja le. A képviselők egyebek mellett a köztársasági elnök, valamint az egyházak jogállásáról, továbbá az alapvető jogok biztosáról és a közfoglalkoztatásról szóló előterjesztésekhez benyújtott módosító javaslatokról mondhatják el véleményüket.

 

Kossuthter


Szerdán általános vita kezdődhet a magyar nyelv napjának kijelöléséről és a budapesti Kossuth tér rekonstrukciójáról szóló országgyűlési határozati javaslatról is. Utóbbi elfogadása esetén a kormánynak 2014-ig ki kellene kiköltöznie az Országgyűlés épületéből, a parlament előtti Kossuth Lajos tér pedig kizárólagos állami tulajdonba kerülhet, majd sétatérré alakulhat.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2011-06-26

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite