2019. május 27., hétfő - Hella
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeHulladékgazdálkodási rendszert fejlesztenek Kelet-Nógrádban

Hulladékgazdálkodási rendszert fejlesztenek Kelet-Nógrádban


Nettó 3,5 milliárd forintos beruházással fejlesztik a hulladékgazdálkodási rendszert Kelet-Nógrád 51 településén, bővítik a salgótarjáni lerakót, új járműveket szereznek be, és hulladékszigeteket építenek - a részleteket sajtótájékoztatón ismertették szerdán Salgótarjánban.

hulladektelep

Képünk illusztráció!


Sipos Zsolt, a kivitelező HE-DO Kft. és a DHJ Építő Kft. alkotta konzorcium képviselője elmondta: Salgótarjánban csarnokok épülnek, ahol a szelektív hulladékgyűjtésből beérkező anyagokat válogatják szét, illetve a kukásautók által beszállított szemét szétválogatását végzik. Bátonyterenyén és Pásztón egy-egy hulladékgyűjtő udvar létesül, emellett a központi, salgótarjáni lerakót bővítik, amely évi 30 ezer tonna kapacitású teleppé válik.


A két gyűjtőudvarból is a Salgótarjáni Térségi Hulladéklerakón épülő 1500 négyzetméteres mechanikai kezelőcsarnokba szállítják a hulladékot. A program részeként 19 rakodó- és gyűjtőjárművet is beszereznek, és 151 hulladékszigetet is építenek a településeken októberig.


Dóra Ottó, a Kelet-Nógrád Térségi Hulladékgazdálkodási Társulás elnöke a projekt további elemeiről elmondta, bevezetik a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtést a társulás településein, illetve a házhoz menő zöldhulladék-gyűjtést a kétezer fő feletti településeken, a kisebb falvakban pedig ötezer házi komposztálót osztanak ki a zöldhulladék hasznosítására.


A program 2 milliárd 700 millió forintos támogatásban részesült a Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) pályázatán.

 

Forrás: MTI/NÓGRÁD24

 

2015-04-01

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite