2019. július 18., csütörtök - Frigyes
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeHulladékról szóló törvénymódosítás kezdeményezése Salgótarjánban

Hulladékról szóló törvénymódosítás kezdeményezése Salgótarjánban

 

Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlése októberi rendkívüli ülésén határozatot fogadott el annak érdekében, hogy a térségünkben kiépítésre kerülő hulladékgazdálkodási rendszer működésének gazdasági feltételei biztosítottak legyenek. Mint ismeretes 2011. november 4-én alakult meg a Kelet-Nógrád Térségi Hulladékgazdálkodási Társulás, amelynek célja egy modern hulladékkezelési rendszer megvalósítása volt, pályázati források segítségével.

salgotarjan_varoshaza


A megalakulás idején a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díj megállapítása az önkormányzat hatáskörébe tartozott. 2013. január 1-én lépett hatályba az a törvény, amely ezt a helyzetet módosította és a közszolgáltatási díj megállapításának jogát a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal javaslatának figyelembevételével Miniszteri hatáskörbe emelte. Az önkormányzatoknak így már nem áll módjában közvetlenül olyan szolgáltatási díjakat megállapítani -amely a pályázatban szerepelt-, melyek mellett a beruházás megtérül és a gazdaságos működtetés feltételei biztosítottak lennének. Az ország több településén is ugyanezzel a problémával küzdenek az önkormányzatok.


Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlése októberi döntésének megfelelően Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalon keresztül levélben fordult a szolgáltatási díj megállapításáért felelős Miniszterhez és kezdeményezte, hogy a díj megállapításánál a Miniszter legyen tekintettel a térségünkben megvalósítás alatt lévő projektekre és tegyen javaslatot jogszabály módosításra. Ezzel egyidejűleg a Közgyűlés felhatalmazta a Polgármestert, hogy Becsó Zsolt országgyűlési képviselő közbenjárásával kezdeményezze a hulladékról szóló törvény módosítását.

 

Forrás: SALGÓTARJÁN/NÓGRÁD24

 

2015-10-14

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite