2019. május 19., - Ivó, Milán
Keresés a tartalomban
ItthonHungarikumfesztivált rendeznek Szegeden

Hungarikumfesztivált rendeznek Szegeden


Minőségi magyar élelmiszerekkel és hagyományos kézműves termékekkel ismerkedhetnek meg azok, akik ellátogatnak a csütörtökön kezdődő Hungarikumfesztiválra a szegedi Széchenyi térre.

hungarikum


Az immár negyedik alkalommal megszervezett rendezvény célja, hogy méltó módon bemutassa a minőségi magyar termékeket, hungarikumokat a nagyközönségnek - mondta Elekes Zoltán fesztiváligazgató a programokról tartott keddi sajtótájékoztatón.
A fesztivál közel kilencven kiállítója között lesz több borászat, pálinkaház, minőségi hentesárut, sajtot, mézet kínáló termelő, nem maradhatnak ki a hagyományos magyar édességek sem, így a vendégek kóstolhatnak mézes- vagy kürtőskalácsot és rétest is. A látogatók vásárolhatnak szegedi fűszerpaprikát, gyümölcslekvárokat, vagy akár vörös- és fehérbordzsemet.

Az ehető és iható hungarikumok mellett a Széchenyi tér platánfái alatt az érdeklődők megismerhetik majd a csipkeverők, szövők, fafaragók, csuhéfonók, bőrművesek, tojásfestők, citerakészítő munkáját. Megcsodálhatják a tavalyi fesztiválra elkészített eddigi legnagyobb 188-as méretű szegedi papucsot, és természetesen vásárolhatnak is maguknak a kisebb méretű lábbelikből.
A Tisza-parti város főterén a kulturális hungarikumokat is bemutatják: a színpadról Dankó Pista nótái, népdalok és citeramuzsika szól majd. Az érdeklődőket Berecz András és Nagy-Bandó András meséi szórakoztatják, és idén első alkalommal Hungarikum Filmfesztivál is várja - szervezők reményei szerint több tízezer - látogatót.
A vasárnapig tartó rendezvény alkalmából több étterem is hagyományos magyar ételeket kínál majd, de a téren is kóstolható kenyérlángos vagy sparhelten sült lepény.
A fesztivál kísérőrendezvényeként szombaton és vasárnap tartják a VIII. Nemzetközi Dél-alföldi Veteránjármű Találkozót, ahol több tucatnyi oldtimer motor és autó látható a Széchenyi téren.

Forrás: MTI/ HÍR PORT 24

 

 

2011-08-09

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite