2019. március 26., kedd - Irén
Keresés a tartalomban
ItthonHunvald magángépén utazott miniszter, nagykövet és bankár is

Hunvald magángépén utazott miniszter, nagykövet és bankár is


kisrepülőAz ügyészség szerint korrupciós bevételekből vette Hunvald a magánrepülőgépét, melyen még az egykori pénzügyminiszter is utazott.


Veres János (MSZP) volt pénzügyminiszter, Erős János, a Magyar Fejlesztési Bank volt vezérigazgatója és Székely Árpád akkor hivatalban lévő moszkvai magyar nagykövet voltak az első külföldre tartó utasai a Hunvald György egykori erzsébetvárosi szocialista polgármester érdekeltségébe tartozó magánrepülőgépnek - írta egy lehallgatási jegyzőkönyvre hivatkozva a keddi Magyar Nemzet.


A napilap birtokába került, a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat által készített jegyzőkönyv szerint a Sky Jet Aviation Kft. munkatársa 2008. május 21-én arról tájékoztatta a Házmester fedőnéven megfigyelt polgármestert, hogy megérkeztek Moszkvából, a gépen pedig a miniszter, bankár és a nagykövet utazott. A jelentésből az is kiderül, hogy a politikus óva intette a cége munkatársát: nehogy kiderüljön, ő áll a vállalkozás mögött.


A repülős cég ügyében a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) vádemelése nyomán a múlt héten indult büntetőperben rövidesen napirendre kerül a 976 ezer dollárért - 792 ezer dollár hitel felhasználásával - 2007-ben vásárolt Cessna típusú repülő, amelyet 2009 szeptemberében vett zár alá a nyomozó hatóság azzal az indokkal, hogy annak ellenértéke korrupciós bűncselekményből származik - olvasható a cikkben.

 

Forrás: MTI/Magyar Nemzet/HÍR PORT24

2011-04-12

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite