2019. július 19., péntek - Emília
Keresés a tartalomban
ItthonHunvald-per: 13 vádlott ellen máris megszűnt az eljárás

Hunvald-per - 13 vádlott ellen máris megszűnt az eljárás


HunvaldA Fővárosi Bíróságon; az öttagú bírói tanács elnöke bejelentette: tucatnyi vádlott esetében megszünteti az eljárást, mert az ellenük közokirat-hamisítás miatt emelt vád elévült. Az ügyészség fellebbezett a döntés ellen.


A 25 vádlott közül az előzetes letartóztatásban lévő Gál György elsőrendű vádlottat, az erzsébetvárosi önkormányzat gazdasági bizottságának egykori SZDSZ-es elnökét és a másodrendű Hunvald Györgyöt, a VII. kerület volt szocialista polgármesterét a büntetés-végrehajtás dolgozói őrzik. A 121 oldalas vádiratot Fazekas Géza ügyész - aki a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivői feladatait is ellátja - feltehetően több órán át olvassa fel.


A súlyos bűncselekmények, többek között bűnszövetségben elkövetett csalás, vesztegetés, hűtlen kezelés és hivatali visszaélés vádjával indult önkormányzati korrupciós ügy első tárgyalását rendkívüli sajtóérdeklődés kíséri.


A Központi Nyomozó Főügyészség tavaly novemberben emelt vádat Hunvald György volt erzsébetvárosi polgármester, Gál György az önkormányzat gazdasági bizottságának volt SZDSZ-es elnöke és 23 társa ellen. Hunvald Györgyöt egyes önkormányzati ingatlanok értékesítése miatt különösen jelentős kárt okozó, üzletszerűen, bűnszervezet tagjaként, folytatólagosan elkövetett csalással, illetve jelentős vagyoni hátrányt okozó, felbujtóként elkövetett hűtlen kezeléssel vádolják. Az önkormányzat összesen 17 ingatlan adott el áron alul. Gál György a gazdasági bizottság elnökeként ingatlanonként 20-30 millió forintot kért azért, hogy az érintett ingatlan egy bizonyos vállalkozói csoporthoz kerüljön. Az ingatlanokat ezután jelentős haszonnal értékesítették az üzletfelek. A vád szerint Gál György összesen 366 millió forintot tett zsebre.


A vádlottak egy része beismerő vallomást tett, mások tagadták a bűncselekmények elkövetését.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2011-04-07

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite