2019. március 24., - Emőke
Keresés a tartalomban
NagyvilágHurrikán - Az Irén okozta kár meghaladhatja a 12 milliárd dollárt

Hurrikán - Az Irén okozta kár meghaladhatja a 12 milliárd dollárt


Elérheti, sőt, meghaladhatja a 12 milliárd dollárt a trópusi viharrá szelidült Irén hurrikán okozta kár - közölte kedden gazdasági szakértőkre hivatkozva a The Wall Street Journal.

hurrikanegy

Az elsődleges számítások szerint a károk értéke a 6 és a 12 milliárd dollár közötti tartományban lehet, ám végleges adatokat csak a vihar által legjobban sújtott államok adatainak, valamint a szezonvégi idegenforgalmi veszteségek összesítése alapján lehet kikalkulálni. Amennyiben a kárérték meghaladja a 10 milliárd dollárt, az Irén felkerülhet az elmúlt két évtized anyagi értelemben legpusztítóbb viharainak 10-es toplistájára.

A lajstromot a 2005-ben Louisianában és Mississippiben tomboló Katrina vezeti, 105,8 milliárd dollárnyi okozott kárral. A második helyen az 1992-es Andrew áll 45,6 milliárd dollárral, a harmadikon pedig a 2008-as Ike 45,6 milliárddal.

Az Egyesült Államoknak az Irén előtt az idén 35 milliárd dollárnyi kárt okoztak az időjárási szélsőségek.

A kedd reggeli adatok szerint az Irén halálos áldozatainak száma 46 főre emelkedett, ebből öten Haitin és a Dominikai Köztársaságban, a többiek az Egyesült Államok területén vesztették életüket. Ezzel a The Wall Street Journal szerint az Irén bekerült az amerikai történelem 30 leggyilkosabb tornádója közé.

Miközben Vermont, New Jersey és New York állam északi részének több kisebb települése kedden is a külvilágtól elvágva és víz alatt állt, a keleti part több turisztikai központjában újraindult az élet. Ocean City-ben újra üzemelnek a strandok, Atlantic City 11 kaszinója ismét fogadja a szerencsejátékosokat, Long Islanden pedig kedden már szörfversenyt rendeznek.


Forrás: MTI / HÍR PORT 24

 

2011-08-30

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite