2019. június 26., szerda - János
Keresés a tartalomban
ProgramajánlóHúsvéti programok a közmédiában

Húsvéti programok a közmédiában


Élő közvetítés a Vatikánból, operaelőadás, ifjúsági és játékfilmek, valamint húsvéti vetélkedő is szerepel a közmédia húsvéti programjában.

mtva


Rendhagyó húsvéti Maradj talpon! vetélkedővel várják a nézőket pénteken az M1-en. A játékosok közül többen a Fölszállott a páva című tehetségkutató műsorban szerepeltek. Díszes népviseletben vonulnak fel a néptáncosok, népdalénekesek, a vásári mesemondó, valamint Agócs Gergely népzenész és néprajzkutató, a műsor egyik zsűritagja, aki szintén beszáll a versengésbe - közölte az MTVA az MTI-vel.


Szombaton a Ben Hur című 2010-ben készült kétrészes angol-kanadai film első részét vetítik a Dunán. A film az amerikai Lew Wallace 1880-ban megjelent könyve alapján készült Joseph Morgan főszereplésével, a második részt vasárnap tekinthetik meg a nézők.


Ünnepi Gasztroangyal kiadással jelentkezik az M1-en Borbás Marcsi. A műsorvezető ezúttal Pécs gasztronómiai különlegességeit fedezi fel, a műsorban a Vivat Bacchus Énekegyüttes előadásában egy ófrancia bordal és Bárdos Lajos népszerű kórusműve, a Dana-Dana is felcsendül.


A Bartók Rádión Muszorgszkij Borisz Godunov című operája lesz hallható a madridi Teatro Real előadásában, mások mellett Szemerédy Károly operaénekessel, aki a madridi Énekakadémián végezte tanulmányait.


Az M1-en Roman Polanski Twist Oliver című filmjét vetítik. Charles Dickens 19. századi angol író egyik legolvasottabb regényének adaptációja 2005-ben készült.


Húsvét vasárnapján az M2 ünnepi válogatással készül a gyerekeknek. Jankovics Marcell magyar népmeséi közül a Kicsi diót vetítik.
Élőben közvetíti az M1 a katolikus szentmisét a Vatikánból, majd délben Ferenc pápa Urbi et Orbi, a "városnak és a világnak" szóló üzenetét, jókívánságát és áldását követhetik figyelemmel a nézők az M1-n, a Dunán és a Duna Worldon.


Hétfőn a Kossuth Rádió Palócföldre, a világörökség részébe kalauzolja a hallgatókat. A Húsvét Hollókőn című félórás élő adásban a háromnapos helyi Húsvéti Fesztiválról lesz szó.

Judy Garland és Fred Astaire főszereplésével A Húsvéti parádé című amerikai filmet vetítik a Dunán, a vígjátékban a híres táncos egy csetlő-botló táncosnőből farag sztárt - írják a közleményben.


Forrás:MTI/HIR PORT24

 

2013-03-27

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite