2019. május 25., szombat - Orbán
Keresés a tartalomban
ItthonHúsz év fegyház egy idős asszony halálra veréséért

Húsz év fegyház egy idős asszony halálra veréséért


Húsz év fegyházbüntetésre ítélte a Gyulai Törvényszék hétfőn első fokon azt a fiatalembert, aki halálra vert egy idős asszonyt 2010 márciusában Békésen, majd elvitte a nő 15 ezer forintját és ékszereit - közölte Bagdi Árpád, a Békés Megyei Törvényszék sajtószóvivője az MTI-vel.

bíróság

A bíróság R. Rolandot nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésben találta bűnösnek.

A törvényszék sajtószóvivője kiemelte, hogy a bíróság a kiszabható legsúlyosabb ítéletet hozta meg: az elkövetett bűncselekmény büntetési tétele tíz évtől húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztés, mivel azonban a vádlott az elkövetéskor még nem töltötte be a 20. életévét, a törvény értelmében nem szabhattak ki rá életfogytig tartó szabadságvesztést.

ezo_banner

hirdetés

Bagdi Árpád hozzátette, hogy az ítéletet az ügyész tudomásul vette, míg a vádlott és védője fellebbezést jelentett be: elsődlegesen felmentéséért, másodlagosan eltérő minősítés megállapításáért, harmadlagosan a büntetés enyhítéséért.

R. Roland Békésen lakott az élettársánál, egy utcában az idős asszonnyal, akinek néhányszor segített is. A vád szerint 2010. március 10-én éjjel összeveszett élettársával, napközben bánatában italozott, s mivel nem talált ismerőst, akitől pénzt kérhetett volna, elhatározta, hogy a szomszéd nőtől próbál pénzt szerezni. Bemászott a kerítésen és a házban felébresztette a már ágyban fekvő, idős asszonyt, majd leült és szerelmi bánatára hivatkozva inni kért tőle.

A sértett megtagadta ezt, felszólította a vádlottat, hogy távozzon, de az erre nem volt hajlandó; kicsavarta az asszony kezéből a görbe botot, és azzal a fejére ütött. A nő elesett, ekkor a támadója tovább ütötte őt egy magával vitt zsírkeverő fakanállal, majd megrúgta és megtaposta.

Az idős asszony a helyszínen belehalt sérüléseibe, a testén több mint 30 sérülést rögzítettek a szakértők.

Forrás: MTI/ HÍR PORT24

 

 

2012-06-04

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite