2019. március 20., szerda - Klaudia
Keresés a tartalomban
ItthonHuszonkét ingatlanja és hatszázmilliója van Pintér Sándornak, na meg egy Wartburgja

Huszonkét ingatlanja és hatszázmilliója van Pintér Sándornak, na meg egy Wartburgja


Huszonkét ingatlanja, hatszázmillió forint értékű befektetése, valamint egy örökölt Wartburg személygépkocsija van a Pintér Sándor belügyminiszternek a most közzétett 2012-es vagyonnyilatkozata szerint. Továbbá közel másfél milliárd forintos kintlévősége van az Orbán-kormány belügyminiszterének.

Pintér Sándor001


Huszonkét különféle ingatlant tüntetett fel vagyonnyilatkozatában Pintér Sándor az Orbán-kormány belügyminisztere. Az ingatlanok mellett azonban hatszázmillió forint értékű értékpapír-befektetése is van a belügyminiszternek, továbbá van még másfél milliárd forintos kintlévősége. A vagyonnyilatkozatban még szerepel egy örökségből származó keletnémet Wartburg személygépkocsi.


Az ingatlanok sokaságában szerepel egy 155 négyzetméteres erzsébetvárosi társasházi lakás, egy 62 négyzetméteres II. kerületi lakás, és egy ugyanebben a kerületben lévő, 2246 négyzetméteres telken álló 400 méteres ház birtokosa Pintér Sándor belügyminiszter most közzétett 2012-es vagyonnyilatkozata szerint. Szintén a II. kerületben rendelkezik két darab 160 négyzetméteres és egy 106 négyzetméteres lakással is.


Pintér Sándornak ezen kívül még Csömörön van egy 809 négyzetméteres, zárt kert besorolású telke, valamint a Tisza-tó melletti Sarudon egy 2158 négyzetméteres külterületi ingatlanja, mellette pedig egy egyhektáros szántója. A belügyminiszternek Siófokon is áll egy 224 négyzetméteres háza egy 1100 négyzetméteres telken.A miniszternek több garázsa is van: tulajdonosa egy 20 négyzetméteres újpesti garázsnak, egy II. kerületi, 18 négyzetméteresnek, egy II. kerületi 17 négyzetméteresnek, és egy VII. kerületi parkoló hely.


Ezek mellett Pintér vagyonnyilatkozatában szerepel még két szihalmi (Mezőkövesd közelében lévő) nyaraló, egy 150 négyzetméteres és egy 70 négyzetméteres. A belügyminiszter vagyonának része egy 3701 négyzetméteres pásztói kert is, és ugyanitt egy háromhektáros, illetve egy tízhektáros szántó. Pintérnek Szigetmonostoron is van egy 18 négyzetméteres nyaralója, hozzá egy 574 négyzetméteres telke. A szlovák határ közelében lévő Bercebarátin 1517 négyzetméteres kertje van.


A nagy értékű ingóságok között egy 1995-ben örökölt Wartburg személygépkocsit tüntetett fel a belügyminiszter, aki a miniszteri teendők ellátásához juttatásként autóhasználatot és ingyenes mobiltelefon-használatot kapott. Előbbi - a Belügyminisztérium tájékoztatása szerint - egy tízéves Mercedes, amely helyett csak akkor vetnek be egy Audit, ha lerobban.


Pintér Sándor főbb befektetései között szerepel összesen 13,6 millió forintnyi OTP-részvény, 42 milliónyi OTP euró befektetési jegy. 754 ezer forintot tart Állami Nyomda papírokban, 1,63 milliót államkötvényben, 185,5 milliót diszkont kincstárjegyben. Lakossági folyószámláján 24 millió forint van, 167 millió forintnyi összeg dollárban (755,8 ezer USD), 210,6 millió forintnyi összeg pedig euróban (717,3 ezer EUR) van lekötve a számláján.


Pintér Sándor vagyonnyilatkozatában - egyebek mellett - szerepel még a havi kb. 1 millió forintos miniszteri fizetése. Pintérnek közel másfél milliárd forint követelése van még: ebből 1 milliárd forint a volt cégei értékesítéséből származó jövedelem (2013-ig esedékes a befolyásuk), 426 millió forint pedig családi/baráti kölcsön címén szereplő kintlevőség. Tavalyi vagyonnyilatkozatában is összesen közel ugyanennyi köveletés szerepelt, ám akkor még a teljes, kereken 1,5 milliárd forintos követelés a cégek eladásából származó ellenértékre vonatkozott. A belügyminiszter maga is tartozik: 8,5 millió forintos, ingatlanvásárlásra fordított hitelt kell még lerónia.

 

Forrás: MTI/hvg/HÍR PORT24

 

 

2012-01-31

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite