2019. március 24., - Emőke
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeHuszonöt böllércsapat versenyez szombaton Héhalomban

Huszonöt böllércsapat versenyez szombaton Héhalomban


Huszonöt csapat, mintegy 250 versenyző méri össze tudását szombaton a Nógrád megyei Héhalomban zajló Böllér Bajnokok Ligájában, amelyet a helyszínen olimpikonok, élsportolók népszerűsítenek, és amelynek bevételét a kárpátaljai Sárosoroszinak ajánlják fel - tájékoztatta az MTI-t kedden Héhalom polgármestere.

bollerverseny


Bakos József elmondta, hogy a versenyre elsősorban helyből és a környékbeli településekről neveztek be, de Kővágószőlősről, Vecsésről és Sárosorosziból is érkeznek böllércsapatok. Egy-egy csapatban legalább tízen dolgoznak majd, és elindul a versenyen a salgótarjáni megyeháza csapata is. A polgármester hozzátette: első alkalommal rendezik meg a Böllér Bajnok Ligáját, az elnevezést pedig azért választották, mert meghívták az eddigi böllérversenyek első helyezettjeit.


A megmérettetésen pontozzák majd a szúrás szakszerűségét, a perzselést, a bontást, a sonka, a szalonna, a karaj vagy a dagadó és a szűzpecsenye formázását. A kiírás szerint előnyt jelent a disznóölés hagyományához való hűség és a precíz munka, de értékelik a csapatmunkát, annak hangulatát is.


Egy-egy csapat mellett élsportolók, olimpikonok ténykednek, akik tapasztalataikat megosztják majd a látogatókkal is, így népszerűsítve a rendezvényt. A böllérverseny arca lesz például Zwickl Dániel asztaliteniszező, Kálnoki Kis Attila és Fábián László öttusázó, Szuper Levente, Csoknyai Levente és Pindák László jégkorongozó, Gál Gyula kézilabdázó vagy Hesz Máté és Kristóf András vízilabdázó.


A verseny kísérőprogramjaként népművészeti kirakodóvásárt, kóstolót és folklórműsort is rendeznek. Koncertet ad Hevesi Tamás, de nem hiányzik a programból a sport sem. A Fábián László olimpiai bajnok öttusázó vezette futballcsapat a helyi böllérek csapatával mérkőzik meg. A böllérversenyt kismalacos tombolahúzás után disznótoros bál zárja Héhalomban.

 

Forrás: MTI/NÓGRÁD24

 

2015-04-22

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite