2019. április 24., szerda - György
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeHuszonöt év fegyházbüntetésre ítéltek három férfit Nógrádban

Huszonöt év fegyházbüntetésre ítéltek három férfit Nógrádban


börtön01Összesen 25 év fegyházbüntetésre ítélt három férfit csoportosan, felfegyverkezve, folytatólagosan elkövetett rablás bűntette miatt jogerősen a Nógrád Megyei Bíróság - közölte a bíróság szóvivője.


Barsi József elmondta: a megyei bíróság valamennyi vádlott esetében két évvel súlyosbította a Pásztói Városi Bíróság korábbi, első fokon hozott ítéletét. Így az elsőrendű vádlott 8 év 6 hónap, a másodrendű 9 év 6 hónap, míg a harmadrendű vádlott 7 év fegyházbüntetést kapott.

A három, Jobbágyiban élő férfi Pásztón követte el a rablásokat két idős, elesett, egyedülálló sértettnél, több alkalommal visszatértek ezekre a helyekre 2009 decemberében és ez év januárjában. Ezt is súlyosbító körülményként értékelte a bíróság, mint ahogy azt is, hogy jelentősen elszaporodtak az erőszakos bűncselekmények, ezért a társadalom védelme érdekében szükségesnek ítélte a korábbi büntetési tételek szigorítását - mondta a szóvivő.

Barsi József ismertette: az idős nőt és a férfit is az utcán követték a vádlottak, hogy megtudják, hol laknak, majd minden alkalommal vonattal utaztak Pásztóra az esti órákban.

Az asszonynál a tettesek négy alkalommal követtek el, illetve kíséreltek meg rablást. Az első alkalommal 80 ezer, ezután 3 ezer forintot vittek el, az utolsó két esetben viszont üres kézzel távoztak, de eközben befogták a sértett száját, az ágyra lökték őt és lenyomva tartották, amíg átkutatták a lakást.

A férfihoz kétszer mentek el. Az első alkalommal megfenyegették, majd kutatni kezdtek és megtalálták a tulajdonos összekuporgatott 200 ezer forintját. Az idős ember könyörgött, hogy ne vigyék el a pénzét, erre két tízezrest visszaadtak neki. Másodszor az ágyra nyomták a férfit, zsebkést tartottak a nyakához és azzal fenyegették, hogy rányomják a fejét a tűzhelyre. Ekkor a férfi fogason lévő kabátjában találták meg maradék 30 ezer forintját.

Barsi József közölte: az első- és a másodrendű vádlottat másik bíróság már bűnösnek találta más bűncselekményekben, a rablásokat próbára bocsátásuk idején követték el.


Forrás: MTI/Nógrád24.hu

 

2010-12-01

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite