2019. május 27., hétfő - Hella
Keresés a tartalomban
Nógrád Megye25 millióból újul meg a mátranováki orvosi rendelő

25 millióból újul meg a mátranováki orvosi rendelő

25 millió forintos pályázati támogatásból újul meg őszre a mátranováki orvosi és védőnői rendelő. Az önkormányzati épület kívül-belül átalakul, akadálymentes lesz és új eszközök is a szakemberek rendelkezésére állnak majd a szakszerű ellátás érdekében.

orvosimatranovak


Mátranovák Község Önkormányzata 2010 márciusában nyújtotta be pályázatát az Észak- Magyarországi Operatív Program ÉMOP-4.1.1.-2009/A kódszámú „Egészségügyi szolgáltatások fejlesztése" című felhívásra.

A konstrukció célja, hogy minden lakos számára hozzáférhetővé váljanak a megfelelő infrastrukturális ellátottsággal rendelkező egészségügyi intézmények közszolgáltatásai. A Bíráló Bizottság a pályázatot 25 323 325 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesítette, amely a teljes beruházási összeg 90%-át jelenti. A Támogatási szerződés megkötésére 2010. decemberében kerülhetett sor, a munkálatok már zajlanak, szeptemberben tervezik a befejezést.

A projekt a Mátranovák Szabadság út 6. szám alatt található orvosi és védőnői rendelő épületének felújítását, akadálymentesítését; valamint a pályázati útmutató értelmében az orvosi eszközök esetében a 60/2003 (X.20.) ESzCsM rendeletben foglalt, a védőnői eszközök esetében pedig a 49/2004. (V.21.) ESzCsM rendeletben foglalt minimumkövetelménynek megfelelő beszerzését tartalmazza. A beruházás előkészítése 2011. január hónapjában kezdetét vette, amely magában foglalta a hatályos jogszabályi követelményeknek megfelelő közbeszerzési eljárás lefolytatását. Az építési munkák elvégzésére az Önkormányzat a vállalkozási szerződést a Tarnavölgye 2008. Kft.-vel 2011 júliusában kötötte meg.

A kivitelezés befejezési határideje 2011. szeptember. A kivitelezési munkák már zajlanak: kívül-belül megújul az épület, új nyílászárókat kap, új szigetelést és vakolatot, új mosdók és egészségügyi ellátóegységek épülnek a régiek helyén.

Emellett az orvosi és védőnői bútorok és eszközök beszerzése is folyamatban van. A projekt eredményeképpen a községben élő lakosság magas színvonalon veheti igénybe a megfelelő alapfokú egészségügyi szolgáltatásokat.

Bodor Ernőné polgármester a projekttel kapcsolatban hangsúlyozta: Mátranovák egy nagyszerű adottságokkal rendelkező település, de sajnos hosszú évekig nem használták ki a faluban a pályázati lehetőségeket. Ebből kifolyólag az önkormányzati épületek között több is felújításra szorul. A településvezető ezért örül nagyon, hogy a község központjában lévő orvosi és védőnői rendelő hamarosan 21. századi fényben tündököl majd.

- A jövőben szeretnénk folytatni ingatlanjaink rendbetételét. Még idén megkezdődik az úgynevezett „Fercsi porta” rendbetétele szintén pályázati pénzből, továbbá az óvoda épületének külső szigetelése is. Emellett szeretnénk pályázni a kultúrotthon felújítására.

 

HÍR PORT 24

2011-08-16

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite