2019. június 17., hétfő - Laura
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeHűtlen kezelés miatt tesz feljelentést az MSZP

Hűtlen kezelés miatt tesz feljelentést az MSZP


Százhatvanezer forintot költött fordításra a salgótarjáni kistérségi társulás.

Városháza stHűtlen kezelés és más bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt tesznek feljelentést ismeretlen tettes ellen a salgótarjáni szocialisták három, az önkormányzat illetve a polgármester által megkötött szerződés miatt - jelentette be sajtótájékoztatón kedden Molnár Károly, a párt önkormányzati képviselője. A Fidesz az MTI-hez eljuttatott sajtóközleményben úgy reagált, hogy az MSZP sárba akarja rántani a város polgármesterét, aki egyben a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje.


A szocialista politikus közölte: két, kommunikációs-marketing tevékenységről, illetve egy magyar-angol fordításról szóló szerződésről van szó, ezekkel kapcsolatban a Salgótarjáni Városi Ügyészségen tesz feljelentést a frakció nevében.
Ezek az ügyek sokban hasonlítanak a fővárosi BKV-ügyekhez - mondta, hozzátéve: abban a reményben fordul az ügyészséghez, hogy az "hasonló körültekintéssel és természetesen hasonló szigorral is fog eljárni" a salgótarjáni ügyekben is.


Molnár Károly ismertette: az első szerződést 2008. március 3-án kötötte a Salgótarjáni Kistérségi Többcélú Társulás a MEZOÉV Bt.-vel magyar-angol fordításra bruttó 163 200 forintért.
A kistérségi társulás vezetője Székyné Sztrémi Melinda (Fidesz), Salgótarján polgármestere, aki ugyanakkor beltagja és hivatalos képviselője a MEZOÉV Bt.-nek, vagyis Székyné - mint a teljesítési igazolásokból kiolvasható - pénzt utalt a saját cégének - mondta a képviselő. Hozzátette: Székyné a bt.-vel kapcsolatban polgármesteri kötelezettségét is megszegte, mert nem jelentette be az összeférhetetlenséget, és azt nem is szüntette meg.
Felvetődik, vannak-e még ilyen szerződések, akár a kistérségnél, akár Salgótarján önkormányzatánál - mondta Molnár Károly.


A másik két, "évről évre meghosszabbított" szerződést a budapesti Contact Media Kft.-vel, illetve az APSA Kft.-vel kötötte meg kommunikációs-marketing tevékenységre a fideszes polgármester.
"Itt is erős a gyanú a nagy vagyoni hátrányt okozó vagyonkezelési kötelezettségszegésre, a hűtlen vagy hanyag kezelésre, és arra, hogy mindezt több, fiktív szerződés keretében követték el" - közölte a képviselő.
Mint ismertette, túl azon, hogy a polgármester több, hasonló feladatot ellátó embert is felvett az önkormányzathoz, e két cég szerződése - "a feladatok árnyalatnyi különbségét leszámítva" - szóról szóra megegyezik. Sőt a két budapesti székhelye és elérhetősége is azonos, valamint a tulajdonosi körben is komoly átfedések vannak. (Lapinformációk szerint a Contact Media Kft. egyik tulajdonosa Rákay Philip.)
A két céget egyenként 600 ezer forint plusz áfa havi díjazással bízta meg a város, ez "egyértelműen mutatja, hogy a cél a minél több pénz kiszivattyúzása volt", ami felveti a fiktív szerződések gyanúját is - mondta a képviselő, hozzátéve: a szerződésekből az sem derül ki pontosan, hogy mi a cégek feladata, illetve hogy hogyan lehet azok elvégzését igazolni.


A képviselő, aki egyben a pénzügyi bizottság elnöke is, kitért rá: mindez abban a Salgótarjánban történik, ahol az elmúlt 3 és fél évben többszörösére nőtt a város adósságállománya, a működés hiánya csak 2010-ben 1,2 milliárd forint.
Fenyvesi Gábor, a Fidesz helyi kampányfőnöke sajtóközleményében azt írta: "Az MSZP tette tönkre az embereket és az országot. (...) az MSZP megint hazudik, és megint azon dolgozik, hogyan tudná városunk polgármesterét, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltjét lerántani maga mellé a sárba."
Fenyvesi Gábor szerint az MSZP azon dolgozik, hogy elterelje a figyelmet arról, hogy ma a korrupció szó egyet jelent az MSZP-vel.

 

2010-03-09

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite