2019. március 20., szerda - Klaudia
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeIdegenforgalmi és gazdasági kapcsolatfelvételről tárgyalt a cseh nagykövet Salgótarjánban

Idegenforgalmi és gazdasági kapcsolatfelvételről tárgyalt a cseh nagykövet Salgótarjánban


Idegenforgalmi és gazdasági kapcsolatfelvételről tárgyalt Helena Bambasová cseh nagykövet csütörtökön Salgótarjánban a város és Nógrád megye vezetőivel.

Salgótarján1


A megbeszélés után sajtótájékoztatón elmondták, hogy fontos kölcsönösen megismertetni a különböző régiókat, a gazdasági együttműködés pedig elsősorban a kis- és középvállalkozások bevonásával kezdődhet meg. Helena Bambasová ismertette: Magyarország minden megyéjét bejárja, és felajánlja segítségét a kapcsolatok kialakításában. Ennek egyik fontos területe lehet az idegenforgalom támogatása, hiszen amíg sok magyarnak Csehország Prágát, esetleg Cesky Krumlovot jelenti, ugyanígy a csehek számára a magyarországi idegenforgalom a Balatonban, valamelyik gyógyfürdőben, tokaji bor és paprika vásárlásában merül ki - tette hozzá.


A cseh nagykövet elismerően szólt Salgótarján testvérvárosi és kulturális kapcsolatairól, és jelezte, ha a városnak van rá igénye, javaslatot tesz hasonló adottságú, méretű cseh településekkel történő, testvérvárosi együttműködést célzó kapcsolatfelvételre. Fontosnak nevezte a két ország tapasztalatcseréjét az uniós források elnyerése és felhasználása kapcsán. Székyné Sztrémi Melinda (Fidesz), Salgótarján polgármestere azt hangsúlyozta, hogy a nógrádi térségben magas a munkanélküliség, ezért fontos lenne a befektetők megjelenése.


A városvezető és a nagykövet is úgy véli, a gazdaságfejlesztést elsősorban a kis- és középvállalkozások együttműködésével lehet erősíteni, a kamarákon keresztül. Székyné Sztrémi Melinda azt is elmondta: a megbeszélésen Szabó Sándor kormánymegbízott a közigazgatás átalakítása kapcsán szorgalmazta a tapasztalatcserét, míg Becsó Zsolt, a Nógrád megyei önkormányzat elnöke azt vetette fel, hogy a 2014 és 2020 közötti fejlesztési időszakra érdemes lenne közösen felkészülnie a két országnak.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2012-05-17

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite