2019. június 19., szerda - Gyárfás
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeIdegenrendészeti kirendeltség és közösségi szállás nyílt Balassagyarmaton

Idegenrendészeti kirendeltség és közösségi szállás nyílt Balassagyarmaton


BalassagyarmatIdegenrendészeti kirendeltséget és közösségi szállást nyitottak meg szerdán Balassagyarmaton a határőrség korábbi igazgatósági épületében.


A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (BÁH) Észak-magyarországi Regionális Igazgatóságának balassagyarmati kirendeltségét és a közösségi szállást Végh Zsuzsanna, a BÁH főigazgatója és Felkai László, a Belügyminisztérium közigazgatási államtitkára adta át a Nógrád megyei városban. Az új létesítményt 108 millió forintból alakította ki a BÁH, a saját költségvetéséből.


A kirendeltségen az európai uniós normáknak megfelelően intézik majd azoknak a külföldieknek az ügyeit, akik Nógrád megye területén akarnak tartózkodni, illetve letelepedni. Az idegenrendészeti feladatok mellett az egyszerűsített honosításra és visszahonosításra vonatkozó kérelmeket is átveszik.


A nyitott intézményként működő közösségi szállás 100 ember elhelyezését biztosítja kulturált körülmények között, a férőhelyek száma szükség esetén 130-ra bővíthető. A szálláson elhelyezett külföldiek számára a vallási szokásokat is figyelembe véve biztosítják a napi háromszori étkezést, gondoskodnak alap- és sürgősségi orvosi ellátásról, de internet- és klubszobát, valamint gyermekjátszót is igénybe vehetnek az elszállásoltak.


A kirendeltségen azokat a feltételeket is kialakították, amelyek a közbiztonság megóvása érdekében biztosítják a jogsértő külföldiekkel szembeni eljárások lefolytatását.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2011-06-09

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite