2019. július 17., szerda - Endre, Elek
Keresés a tartalomban
ItthonIdőjárás-jelentés

Az_igazsag_jar_Onnek_ezo

HIRDETÉS

Időjárás-jelentés


Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

esoegy

Időjárási helyzet Európában:


Európa fölött egy hatalmas méretű, többközéppontú ciklonrendszer helyezkedik el. Hatására szárazföldünk nagy része fölött túlnyomóan borult az ég, többfelé fordul elő csapadék; délen és nyugaton inkább az eső esik, északon, északkeleten havazik. Ugyanakkor az Atlanti-óceán fölött magasnyomású zóna található, emiatt a Brit-szigetek és a Pireneusi-félsziget nyugati felén kevesebb a felhő, néhány órára kisüt a nap, csapadékról csak elvétve érkezik jelentés. Szintén anticiklon alakítja a Balkán-félsziget időjárását, arrafelé változóan felhős az ég, számottevő eső sehol sem fordul elő.
A legmagasabb nappali hőmérséklet kontinensünk déli, délnyugati vidékén 10, 19 fok között alakul, sőt a Földközi-tenger mentén helyenként 20, 24 fokot is mérnek. Északkelet felé haladva egyre hidegebb van; északkeleten már napközben is csak +2, -3 fok között alakul a hőmérséklet. Vasárnap estig a Kárpát-medence fölé eleinte nedves, majd kissé szárazabb, több fokkal hidegebb levegő áramlik.

Várható időjárás az ország területén vasárnap estig:


Szombaton túlnyomóan borult lesz az ég. Sokfelé várható eleinte eső, zápor, délen egy-egy zivatar is kialakulhat, majd éjszaka nyugat felől az eső egyre többfelé havas esőbe, havazásba vált át. Vasárnap kezdetben borult lesz az ég, majd a déli óráktól nyugat felől felszakadozik a felhőzet. Eleinte még több helyen, majd inkább csak keleten várható havazás, a Tiszántúlon havas eső is. A déli, délnyugati szél egyre többfelé északnyugatira, északira fordul, megerősödik, éjszaka a Dunántúlon, vasárnap északkeleten is viharossá fokozódik.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1, +3 fok között valószínű.
A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 0, +4 fok között alakul.


Forrás:MTI/HIR PORT24

 

 

2013-02-02

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite