2019. március 23., szombat - Beáta
Keresés a tartalomban
ItthonIdőjárás-jelentés

Időjárás-jelentés


Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

kodosido

Képünk illusztráció!

Az időjárási helyzet Európában

Alapvetően nem változott Európa makroszinoptikus képe. Középpontjával az Izland térségében örvénylő nagy kiterjedésű ciklonrendszer továbbra is enyhe és nedves levegőt szállít a kontinens nyugati és északi területei felé. A nyugati, délnyugati partvidéken kifejezetten enyhe az idő; a hőmérséklet csúcsértéke Dél-Angliában, Franciaország nyugati felén, valamint a Pireneusi-félszigeten 13 és 18 fok között változik. Ugyanakkor Közép- és Dél-Európa nagy részén többnyire anticiklonális hatások érvényesülnek, nagy területen süt a nap, de a Kárpát-medence térségében a télen gyakori időjárási szituáció jött létre: az alsó légrétegekben megrekedt nedves levegőben többfelé képződött köd. A kemény tél Kelet-Európában sem jellemző, csupán az Urál előterében erős az éjszakai lehűlés, ott -10 fok alá süllyed a hőmérséklet, és napközben is fagy.
Szerda estig a Kárpát-medencében számottevő légmozgás hiányában folytatódik a borult, párás, helyenként tartósan ködös idő.

Várható időjárás szerda estig:

Többnyire borult, párás, helyenként tartósan ködös idő valószínű, legfeljebb nyugaton, délnyugaton vékonyodhat el néhol átmenetileg a felhőzet. A tartósan ködös területeken szitálásra is számíthatunk. Gyenge vagy mérsékelt lesz a változó irányú szél.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 6 fok között alakul.
A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 4 és 10 fok között várható.

Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

2014-01-07

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite