2019. március 21., csütörtök - Klaudia
Keresés a tartalomban
ItthonIdőjárás-jelentés

Időjárás-jelentés


Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

felhő

Az időjárási helyzet Európában


Skandinávia és a Balti-tenger térsége fölött egy erősödőben és terjeszkedőben lévő anticiklon található, amelynek keleti oldalán igen hideg levegő nyomul többek között a Kárpát-medence irányába. A magasnyomástól keletre, az Urál előterében egy ciklon okoz sokfelé csapadékos időt - délen esőt, északabbra havazást, hózáport. Kontinensünkön nagyobb területen tartós napsütés csupán e légköri képződményhez kötődően, Svédország és Norvégia déli felén, valamint a Német-lengyel-alföldön figyelhető meg. A Balkán-félsziget környékén egy mediterrán ciklon hatására többfelé hull rendkívüli mennyiségű csapadék, Európa nyugati, délnyugati részén pedig egy Atlanti-óceán fölött örvénylő ciklon frontjai okoznak erősen felhős, többfelé esős időt. Kontinensünkön 25 fok feletti hőmérsékletet már csak a mediterrán térség déli régióiban mérnek, a Földközi-tenger partvidékétől északra már 20 fok alatti értékek a jellemzők, Oroszországban, a Baltikumban és a Skandináv-félsziget északi részén pedig jobbára 3, 8 fokot mutatnak kora délután a hőmérők.
Szerda estig térségünk időjárását is egyre inkább a már említett anticiklon alakítja, megkezdődik a hideg és szárazabb levegő beáramlása a Kárpát-medencébe.

Várható időjárás az ország területén szerda estig:

Szerdán erősen és gyengébben felhős időszakok váltogatják egymást, a kevesebb napsütés a középső országrészben valószínű, majd késő délutántól északkelet felől határozottan csökken a felhőzet. Legfeljebb egy-két helyen lehet jelentéktelen zápor. Az északkeleti, északi szél többfelé megélénkül, északkeleten többfelé meg is erősödik. Éjszaka délen elvétve átmeneti ködfolt is előfordulhat.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 3, 8 fok között alakul, de a gyengén felhős fagyzugokban ennél hidegebb valószínű.
A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 12, 15 fok között várható.

Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

2013-10-01

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite