2019. július 20., szombat - Illés
Keresés a tartalomban
ItthonIdőjárás-jelentés

Az_igazsag_jar_Onnek_ezo

HIRDETÉS

Időjárás-jelentés


Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

fagy

Az időjárási helyzet Európában


A Pireneusi-félszigettől a Benelux-államokon át egészen a Skandináv-félsziget déli részéig anticiklon húzódik. Területén általában sok a felhő, csak helyenként szakadozik fel a felhőzet. A sok felhő ellenére számottevő csapadékról nem érkezik jelentés. Ugyanakkor Izland fölött ciklon örvénylik, emiatt ott, valamint a Brit-szigetek térségében erősen felhős az ég, és helyenként esik az eső. A mediterrán térségben továbbra is többközéppontú ciklonrendszer alakítja az időjárást, itt erősen felhős vagy borult az ég, és több helyen fordul elő csapadék; északon inkább hó, délen eső esik. A legmagasabb nappali hőmérséklet Észak- és Közép-Európában többnyire -1 és -9 fok között alakul, de a Skandináv-félsziget északi, a Kelet-európai-síkság középső területén -10, -15 fok is előfordul.
Kontinensünk nyugati és déli részén enyhébb az idő, a kora délutáni órákra nyugaton 2, 8, délen 9, 15 fok közé melegszik fel a levegő.
Szombat estig a Kárpát-medence fölé eleinte még nedves, majd kissé szárazabb, néhány fokkal hidegebb levegő érkezik.


Várható időjárás az ország területén szombat estig:


Pénteken eleinte erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd főként északon, északnyugaton vékonyodik, szakadozik a felhőzet. Szombaton délen, délkeleten többnyire erősen felhős idő lesz, északon, északnyugaton a változó felhőzet mellett több-kevesebb napsütés várható. Délen, délkeleten pénteken is, szombaton is előfordulhat kisebb havazás, hószállingózás. Az északi, északkeleti szél pénteken többfelé erős, néhol viharos lesz, amely elsősorban a Nyugat-Dunántúlon és északkeleten okoz hófúvásokat. Délutántól fokozatosan mérséklődik a szél, és szombaton már csak néhol élénkül meg.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet délkeleten -3, -8, északon, északnyugaton -8, -13 fok között valószínű.
A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 0 és -6 fok között alakul.


Forrás:MTI/HIR PORT24

 

2013-01-25

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite