2019. május 21., kedd - Konstantin
Keresés a tartalomban
ItthonIdőjárás-jelentés

Az_igazsag_jar_Onnek_ezo

HIRDETÉS

Időjárás-jelentés


Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

havazasketo

Az időjárási helyzet Európában

A kontinens keleti felén magasnyomású zóna helyezkedik el, amelynek hatására arrafelé csendes, eseménytelen idő a jellemző, a változó felhőzetből számottevő csapadékot sehonnan sem jelentenek. Európa többi részén ugyanakkor egy hatalmas ciklonrendszer alakítja az időjárást. Ennek előoldalán több hullámban egyre enyhébb levegő áramlik a szárazföld belseje felé; sok a felhő és gyakori a csapadék: a középső tájakon havazik, nyugatabbra és délebbre eső esik. A hőmérséklet csúcsértéke csak Nyugat-, Délnyugat-Európában haladja meg a 10 fokot. Közép-Európában napközben is fagy, a Kelet-európai-síkságon pedig még ennél is jóval hidegebb van, délután -10 fok alatti hőmérséklettel. A Kárpát-medence időjárását kedd estig egyre inkább fenti ciklonrendszer alakítja, emiatt nyugatira, délnyugatira forduló áramlással enyhébb léghullámok érkeznek fölénk.


Várható időjárás az ország területén kedd estig

Általában erősen felhős vagy borult, párás időre számíthatunk, éjszaka azonban elvékonyodik, felszakadozik, helyenként csökken a felhőzet. Hétfőn főleg a Dunántúlon és a Duna-Tisza közén, éjszaka a Dunától keletre több helyen várható havazás, majd átmeneti szünet után kedden a késő délutáni óráktól elsősorban északon fordulhat elő kisebb csapadék: az Északi-középhegységben és Tiszántúl északi részén hó, másutt eső valószínű. Reggelig gyenge vagy mérsékelt marad a légáramlás. Kedden többfelé megélénkül, helyenként megerősödik a délnyugati szél. Éjszaka főként a Dunántúlon sűrű köd képződhet.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2, -7 fok között alakul, de a kevésbé felhős, havas helyeken ennél több fokkal is hidegebb lehet.
A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden -1, +4 fok között várható.

Forrás:MTI/HIR PORT24

 

2013-01-28

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite