2019. július 16., kedd - Valter
Keresés a tartalomban
ItthonIdőjárás-jelentés

Az_igazsag_jar_Onnek_ezo

HIRDETÉS

Időjárás-jelentés


Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

havazás02


Időjárási helyzet Európában:


A Földközi-tenger középső medencéjétől a Kárpát-medencén át egészen Skandináviáig többközéppontú ciklonrendszer húzódik. Területén erősen felhős vagy borult az ég, a déli és a keleti részeken az eső esik, másutt havazik. A ciklon előoldalán - a Balkán-félsziget térségére - enyhe levegő áramlik; a délutáni hőmérséklet helyenként a 15 fokot is meghaladja. Északnyugat felől ugyanakkor hideg levegő érkezik a Kárpát-medencébe. A hideg utánpótlása hamar megszűnik, hiszen az Atlanti-óceán felől benyúló magasnyomás peremén enyhe léghullámok haladnak a kontinens belseje felé. Hétfő estig a Kárpát-medence időjárását - a távozó ciklon után - átmenetileg szárazabb és hidegebb, majd hétfőn napközben ismét nedves és már pár fokkal enyhébb levegő alakítja.


Várható időjárás az ország területén hétfő estig:

 

Nyugat felől szakadozik, csökken a felhőzet, a középső és a keleti területeken is egyre kevesebb helyen lehet havas eső, havazás.
Éjszaka keleten is megszűnik a csapadék, és ott csökken, északnyugaton pedig ismét erősen megnövekszik a felhőzet. Hétfőn erősen felhős vagy borult lesz az ég, elsősorban az ország északi felén várható csapadék: északkeleten havazás, másutt a havazást a nap folyamán havas eső, eső váltja fel. Éjszakára mérséklődik a légmozgás, majd hétfőn napközben megélénkül, néhol megerősödik a délnyugati szél.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és -7 fok között alakul.
A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 0 és +6 fok között valószínű.


Forrás:MTI/HIR PORT24

 

2013-02-03

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite