2019. március 21., csütörtök - Klaudia
Keresés a tartalomban
ItthonIdőjárás-jelentés

Az_igazsag_jar_Onnek_ezo

HIRDETÉS

Időjárás-jelentés


Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

esoegy

Az időjárási helyzet Európában


A Norvég-tenger feletti középponttal nagy kiterjedésű ciklon örvénylik, amely döntően meghatározza Európa északi felének időjárását. Az Atlanti-óceán felől nyugati áramlással egymás után érkeznek a szárazföld belseje fölé a nedves, ma még enyhe léghullámok. A sok felhő és gyakori eső ellenére Franciaországban, a Germán-alföldön 8 és 13 fok közé melegszik fel délutánra a levegő. Északkelet-Európában van hidegebb, kevéssel 0 fok alatti a maximum-hőmérséklet, de - egy ciklon hatására - ott is sok a felhő, és többfelé havazik. Jelenleg eseménytelenebb Európa déli felének időjárása; a változó felhőzet mellett kisüt a nap, számottevő csapadék nem fordul elő, és a hőmérséklet 10, a Pireneusi-félszigeten 15 fok fölé emelkedik.
Szerda estig a Kárpát-medencét az említett nagy kiterjedésű ciklon áramlási rendszerében továbbra is nedves, de már hidegebb levegő éri el.

Várható időjárás szerda estig:

Erősen felhős vagy borult lesz az ég. Kedden egyre több helyen várható eső, az Északi-középhegységben havas eső is lehet. Szerdán főként a nyugati és a középső területeken valószínű sokfelé csapadék; eső, a Nyugat-Dunántúlon havas eső, elsősorban a magasabban fekvő helyeken havazás. A Tiszántúlon várhatóan csak estefelé lesz csapadék. A déli, délnyugati szél megélénkül, néhol megerősödik. Szerdán a Dunántúl nyugati felén északi, északnyugati lesz a szél, élénk, néhol erős.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -1 és +3 fok között alakul.
A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 2 és 9 fok között valószínű, délkeleten lesz enyhébb.


Forrás:MTI/HIR PORT24

 

2013-02-05

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite