2019. augusztus 20., kedd - István
Keresés a tartalomban
ItthonIdőjárás-jelentés

Az_igazsag_jar_Onnek_ezo

HIRDETÉS

Időjárás-jelentés


Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

 

napsütés

Az időjárási helyzet Európában


Nyugat-Európa partjainál és a szárazföld keleti felén magasnyomás helyezkedik el. A két anticiklon között többközéppontú, nagy kiterjedésű ciklonrendszer húzódik, amely Dél-Skandináviától Közép-Európán át egészen a Földközi-tenger középső medencéjéig meghatározza az időjárást. A ciklon, de a magasnyomások területén is viszonylag sok a felhő, a ciklon hatáskörzetében többfelé esik az eső, havas eső, elsősorban a magasabban fekvő helyeken havazik. A kontinens hőmérsékleti mezeje nem mutat rendkívüliséget; a legtöbb helyen 1 és 8 fok közé emelkedik délutánra a hőmérséklet. A Földközi-tenger menti országokban enyhébb az idő, ott néhol 15, 17 fokot is mérnek. Egész napos fagy pedig csupán a Skandináv-félsziget északi felén fordul elő.
Péntek estig a Kárpát-medence időjárását az említett, lassan keletebbre helyeződő ciklon alakítja, már kissé szárazabb, néhány fokkal hidegebb levegő áramlik térségünk fölé.

Várható időjárás péntek estig:


Lassanként a Dunától keletre is szakadozik, csökken a felhőzet, pénteken a többször felhős ég mellett az ország nagyobb részén hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Csütörtökön még elsősorban északon és keleten eső, havas eső, főként a magasabban fekvő helyeken havazás várható, pénteken már csapadék nem valószínű. A Dunántúlon az északnyugati, keleten kezdetben a délnyugati, majd az északi szél megélénkül, helyenként megerősödik.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és -6 fok között alakul.
A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 1 és 5 fok között valószínű.

Forrás:MTI/HIR PORT24

 

2013-02-07

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite