2019. március 26., kedd - Irén
Keresés a tartalomban
ItthonIdőjárás-jelentés

Időjárás-jelentés


Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

napsütés

Az időjárási helyzet Európában

A Fekete- és az Égei-tenger felett, valamint a Brit-szigetekről nyugatra egy-egy ciklon örvénylik. Emiatt a Brit-szigeteken, Franciaországban, Spanyolországban, valamint a Balkán-félsziget és a Fekete-tenger térségében sok a felhő, többfelé csapadékos az idő. Ugyanakkor a Skandináv-félsziget felett anticiklon helyezkedik el, hatására a Germán-alföldön, a Benelux államokban és Norvégiában csendes, többfelé napos időjárás jellemző. A magasnyomás peremén, a kontinens keleti felét sarkvidéki eredetű, hideg levegő árasztotta el, a Kárpát-medencétől keletre csupán 3, 9 fok közötti, de még a Fekete-tenger környékén is csupán 10 fok körüli maximum-hőmérsékletet mérnek. A szárazföld többi részén a kora délutáni órákra általában 12, 20, a mediterrán országokban még 21, 26 fok közé melegszik fel a levegő.
A Kárpát-medence időjárását csütörtök estig a skandináv-félszigeti anticiklon alakítja: peremén hozzánk is hideg, egyre szárazabb levegő érkezik.

Várható időjárás az ország területén csütörtök estig:


Észak, északkelet felől egyre többfelé csökken a felhőzet, de hajnalban még a Nyugat-Dunántúlon lehetnek erősen felhős tájak is, és estig egy-egy jelentéktelen zápor is kialakulhat. Csütörtökön nagyrészt derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, több felhő az északkeleti megyékben képződhet, de csapadék ott sem valószínű. Napközben az északkeleti szél többfelé megélénkül, a Tiszántúlon megerősödik.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4, +4 fok között alakul, a szélcsendes, mélyebben fekvő helyeken lesz a hidegebb.
A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 11 fok körül várható.


Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

 

2013-10-02

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite