2019. május 21., kedd - Konstantin
Keresés a tartalomban
ItthonIdőjárás-jelentés

Időjárás-jelentés


Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

napsütés

Az időjárási helyzet Európában


Az Atlanti-óceán felett ciklon örvénylik, amelynek hullámzó frontrendszere mentén többnyire borult az ég. A kontinens nyugati partvidékén elszórtan fordul elő eső, záporeső. Ciklon alakítja a Baltikum, a Német-lengyel-alföld és a Kelet-európai-síkság nagy részének időjárását is, az említett tájak fölött szintén sok a felhő, és többfelé havazik. Ugyanakkor Skandinávia, az Alpok és a Kárpát-medence térségében anticiklonális hatások érvényesülnek. A leszálló légmozgásnak köszönhetően errefelé csendes, eseménytelen idő a jellemző, a legtöbb helyen hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, számottevő csapadékról nem érkezik jelentés. A kora délutáni órákra nyugaton és délen jellemzően 8, 16, Közép-Európában -1, +7 fok közé melegszik fel a levegő. Ezzel szemben északon és keleten a csúcshőmérséklet -2, -9 fok között változik.
A Kárpát-medence időjárását észak felől érkező ciklon határozza meg, mögötte szerdán átmenetileg szárazabb levegő áramlik fölénk.

Várható időjárás az ország területén szerda estig:


Északnyugat felől tovább vastagszik a felhőzet, késő estére délkeleten is mindenütt beborul az ég. Kezdetben északon, északnyugaton, éjszaka átmenetileg másutt is egyre több helyen számíthatunk hószállingózásra, havazásra, nyugaton néhol havas esőre. Hajnaltól északnyugat felől szakadozik, szerdán napközben a déli területek kivételével csökken a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Keleten a nap első felében még várható további havazás, másutt elszórtan alakulnak ki hózáporok. A nyugati, délnyugati szél szerdán északnyugatira fordul, és elsősorban az Észak-Dunántúlon és a főváros térségében megerősödik.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1, -4 fok között alakul.
A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 1, 5 fok között valószínű.


Forrás:MTI/HIR PORT24

 

2013-02-19

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite