2019. június 26., szerda - János
Keresés a tartalomban
ItthonIdőjárás-jelentés

Időjárás-jelentés


Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

felhoegy

Az időjárási helyzet Európában

Kontinensünk középső területeinek időjárását egy nagy kiterjedésű mediterrán ciklon alakítja. Hatására Európa középső és déli területei fölött jobbára borult az ég, és sokfelé esik az eső, Németország térségében havazik. Másutt anticiklonális hatások érvényesülnek, elsősorban az Ibériai-félsziget és Oroszország területén süt a nap, másutt felhősebb az ég. A nappali csúcshőmérséklet csak mediterrán tájakon, a Balkán-félszigeten és Erdélyben emelkedik 10 fok fölé, másutt 0 fok körül alakul. Hétfő estig a Kárpát-medence időjárását az említett ciklon alakítja, marad a többnyire enyhe, borongós, csapadékos idő.

Várható időjárás az ország területén hétfő estig

Hétfő reggelig általában erősen felhős vagy borult lesz az ég, csak helyenként és átmenetileg vékonyodhat el a felhőzet. Sokfelé várható eső, a középső tájakon jelentős mennyiségű csapadék is hullhat. Hétfőn ugyanakkor nagy területen felszakadozik, csökken a felhőzet, a Dunántúl nagy részén akár több órás napsütés is lehet. Csapadékra továbbra is többfelé számíthatunk; napközben elsősorban északon, majd hétfő estétől délkelet felől egyre több helyen várható eső. A délkeleti, keleti szelet vasárnap még többfelé erős, a Dél-Alföldön néhol viharos széllökések kísérik, majd hétfőre mérséklődik a légmozgás. Éjszaka elsősorban délnyugaton köd képződhet.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 6 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn általában 8 és 13 fok között várható, de az Alpokalján és az északi határvidéken ennél néhány fokkal hűvösebb lesz.


Forrás:MTI/HIR PORT24

 

2013-02-24

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite