2019. március 26., kedd - Irén
Keresés a tartalomban
ItthonIdőjárás-jelentés

Időjárás-jelentés


Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

felhoegy

Az időjárási helyzet Európában

Kontinensünkön hozzávetőleg az 50. szélességi körtől északra szokatlanul nagy mennyiségű igen hideg levegő halmozódott fel. A hideg légtömeg déli peremén sokfelé havazik. Északabbra - ahol anticiklon épült ki, és többnyire derült az ég - éjszakánként nagy területen mérnek -15 fok alatti hőmérsékletet, sőt helyenként -30, -34 fok is előfordul, és napközben mindenütt fagy. A sarkvidéki eredetű, a kontinens fölött tovább hűlt légtömeg dél felé nyomulását néhány napig még feltartóztatja az Atlanti-óceántól a Fekete-tengerig húzódó alacsony nyomású légköri képződmény. Utóbbi területén változékony időjárás uralkodik, gyakran esik az eső, a hőmérséklet csúcsértéke általában 12 és 18 fok között alakul.
A Kárpát-medencében is folytatódik egyelőre az ilyenkor átlagosnál több fokkal enyhébb idő, de éjszakától szárazabb levegő érkezik fölénk, ezért hétfőn kevesebb helyen valószínű csapadék.

Várható időjárás az ország területén hétfő estig:

Vasárnap általában erősen felhős vagy borult idő várható, inkább csak délen lehet átmenetileg szakadozottabb a felhőzet. Sokfelé kell esőre, záporra számítani. Éjszaka nyugaton, majd északon is felszakadozhat a felhőzet, és már csak a Dunától keletre valószínű - ott is egyre kevesebb helyen - csapadék. Hétfőn az ország északi felén hosszabb-rövidebb napos időszakok várhatók, elszórtan fordul elő záporeső. Délen ugyanakkor túlnyomóan borult idő ígérkezik, és főleg a határ közelében valószínű eső, zápor. Éjszaka elsősorban a kevésbé felhős nyugati tájakon többfelé ködre kell számítani. Többnyire mérsékelt marad a változó irányú szél.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 8 fok között alakul, nyugaton ígérkezik az erősebbnek, délkeleten a gyengébbnek a lehűlés.
A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 9 és 14 fok között várható.


Forrás:MTI/HIR PORT24

 

2013-03-10

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite