2019. június 27., csütörtök - László
Keresés a tartalomban
ItthonIdőjárás-jelentés

Időjárás-jelentés


Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

napsütés

Az időjárási helyzet Európában


A Kárpátoktól északra lévő középponttal hatalmas anticiklon található. Keleti oldalán nagy területet árasztott el a hideg levegő, a hőmérséklet csúcsértéke a hozzávetőleg a 20. hosszúsági körtől keletre és a Fekete-tengertől északra lévő térségben mindenütt 10 fok alatt, egészen északkeleten fagypont közelében marad. Az Urál előterében idén ősszel először alakult ki nagyobb területen síkvidéken is hótakaró. Európa nagy részén sok a felhő, a magasnyomás nyugati felén viszont - ahová pénteken a Kárpát-medence is tartozik majd - a napsütésé a főszerep. Jelentős csapadék a Fekete-tenger környékén, a Balkán-félszigeten és az óceáni partvidékén hull. Kontinensünkön a hőmérséklet már csak Dél-Európában és Franciaország térségében emelkedik 20 fok fölé, igaz, Spanyolországban még 30, 33 fok is előfordul.
A Kárpát-medence fölé érkezett hideg, száraz levegőben a péntekre virradó éjszakán az ország nagy részén fagypont alá süllyed a hőmérséklet.

Várható időjárás péntek estig:

Csütörtökön keleten, északkeleten még eleinte erősebben felhős területek is lesznek, éjszakától azonban ott is derült, pénteken már zavartalanul napos időre számíthatunk csapadék nélkül. A szél mindenütt mérséklődik, pénteken csak északnyugaton élénkülhet meg a délkeleti szél. Éjszaka, reggel nyugaton néhol ködfolt előfordulhat.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában +1 és -4 fok között alakul, de a fagyzugokban ennél is hidegebb lehet.
A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 10 és 13 fok között várható.

Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

2013-10-03

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite