2019. március 26., kedd - Irén
Keresés a tartalomban
ItthonIdőjárás-jelentés

Időjárás-jelentés


Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

havazasketo

Az időjárási helyzet Európában

Nagy kiterjedésű ciklonális mező alakítja kontinensünk déli, középső és északi területeinek időjárását. Mivel anticiklonális hatások csak a Kelet-európai-síkság egy részén és a Brit-szigeteken érvényesülnek, így Európa legnagyobb részén erősen felhős az ég, és sokfelé fordul elő csapadék: az Alpoktól és a Kárpátoktól északra havazik, attól délre eső esik. A 48. szélességi körtől északra az Északi-tenger menti területeket leszámítva napközben is mindenütt fagy, ettől délre azonban jellemzően 10 és 18 fok közé melegszik fel délutánra a levegő.
Csütörtök estig a Kárpát-medence időjárását egy mediterrán ciklon, illetve ennek hátoldalán viharos északi szél kíséretében beáramló hideg levegő alakítja.

Várható időjárás az ország területén csütörtök estig:


Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, de szerdán az északi területek kivételével még napos időszakokra is számíthatunk. Ismétlődő jelleggel sokfelé várható csapadék: szerdán késő estig mindenütt eső, zápor valószínű, esetleg egy-egy zivatar is lehet, majd éjszaka a Dunántúlon és északon a hegyekben egyre nagyobb területen havas esőre, havazásra vált át a csapadék. Csütörtökön nyugaton havazás, hózápor, középen eső, havas eső, havazás, keleten eső várható, de csütörtök késő estére a keleti határ mentén is a havazás lesz a jellemző. Az éjszaka második felétől a Dunántúlon, napközben keleten is megerősödik, majd csütörtökön nagy területen viharossá fokozódik az északi, északkeleti szél. Csütörtökön a Dunántúlon, késő délutántól másutt is lehet hófúvás.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +6 fok között valószínű, az Alföldön lesz enyhébb az éjszaka.
A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön -1 és +8 fok között várható, napközben az ország nagy részén nem változik vagy csökken a hőmérséklet.

Forrás:MTI/HIR PORT24

 

 

2013-03-13

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite