2019. október 22., kedd - Előd
Keresés a tartalomban
ItthonIdőjárás-jelentés

Időjárás-jelentés


Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

felhő

Az időjárási helyzet Európában

A Keleti-Kárpátok feletti középponttal ciklon örvénylik. Emiatt a Kelet-európai-síkságon, valamint a Kárpát-medencében sokfelé havazik, a Balkán-félszigeten eső esik. Csendesebb, kevésbé felhős időjárás a Skandináv-félszigeten és Nyugat-, Délnyugat-Európában van, ahol anticiklonális hatások érvényesülnek. A hőmérséklet csúcsértéke a szárazföld középső és keleti részén fagypont körül, az északi tájakon -2, -8 fok között változik. A kontinens nyugati vidékén a délutáni órákra 3, 9, a mediterrán országokban 10, 18 fok közé melegszik fel a levegő. A Kárpát-medence időjárását a fenti, távolodóban lévő ciklon alakítja, hátoldalán továbbra is hideg, de már egyre szárazabb levegő érkezik fölénk.

Várható időjárás az ország területén szombat estig

Pénteken túlnyomóan borult lesz az ég, majd a déli óráktól nyugat felől lassan vékonyodik, csökken a felhőzet. Egyre inkább csak keleten várható további havazás, késő estére azonban ott is megszűnik a csapadék. Szombaton délkeleten, keleten is csökken a felhőzet, és ott is több órára kisüt a nap, legfeljebb kevés gomolyfelhő képződhet. Csapadék már nem lesz. Reggelig az északi, északnyugati szelet erős, pénteken estig sokfelé viharos széllökések kísérik, ezért további hófúvások várhatók. Szombaton már inkább csak a Dunántúlon és a főváros környékén lehetnek erős széllökések, majd délutántól jelentősen mérséklődik a légáramlás.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -5, -10 fok között alakul, de a derült, szélcsendes, hóval borított helyeken -15 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton -1, +4 fok között várható.

Forrás:MTI/HIR PORT24

 

2013-03-15

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite