2019. március 25., hétfő - Gábor
Keresés a tartalomban
ItthonIdőjárás-jelentés

Időjárás-jelentés


Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

felhoegy

Az időjárási helyzet Európában


A Brit-szigetektől nyugatra, a mediterrán térségben, valamint a Kelet-európai-síkság fölött ciklonok örvénylenek. A felsorolt területeken többnyire erősen felhős vagy borult az ég, és többfelé esik az eső, záporeső, az északi, északkeleti tájakon havazás is előfordul. Szárazföldünk más részén anticiklonális hatások érvényesülnek, a változó felhőzet mellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, csapadékról csak elvétve érkezik jelentés. A legmagasabb nappali hőmérséklet Európa északi vidékén -2, -7, középen 2, 10, délen többnyire 12, 18 fok között alakul.
Péntek estig a Kárpát-medence fölé a fent említett mediterrán ciklon hátoldalán észak felől eleinte nedves, majd kissé szárazabb, egyre hidegebb levegő érkezik.

Várható időjárás péntek estig:


Reggelig eleinte túlnyomóan borult lesz az ég, csak késő délutántól a Dunántúlon szakadozik fel a felhőzet. Kezdetben többfelé várható ismétlődő eső, majd éjszaka főként a Dunától keletre valószínű eső, amit fokozatosan havas eső, havazás vált fel. Pénteken a Dunántúlon a változó felhőzet mellett néhány órára kisüt a nap, számottevő csapadék nem várható, keleten eleinte borult lesz az ég többfelé havas esővel, északkeleten havazással, majd ott is szakadozik a felhőzet, és estefelé megszűnik a csapadék. Az északi, északnyugati szél megerősödik, a Dunántúlon, a Duna-Tisza közén, valamint pénteken északkeleten is viharossá fokozódik. Északkeleten néhol hófúvás kialakulhat.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2, -3 fok között alakul.
A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken általában 3, 8 fok között várható, de északkeleten csak 0 fok körül valószínű.

Forrás:MTI/HIR PORT24

 

2013-03-21

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite