2019. április 19., péntek - Emma
Keresés a tartalomban
ItthonIdőjárás-jelentés

Időjárás-jelentés


Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

havazasketo

Az időjárási helyzet Európában

A Norvég-tenger felett van annak a magasnyomású időjárási rendszernek a központja, amely Izlandtól Skandinávián át egészen Lengyelországig meghatározza az időjárást. Ezeken a területeken többnyire derült az ég, legfeljebb az anticiklon peremén, a Német-lengyel-alföldön van több felhő, és ott néhol kisebb havazás előfordul. A Kelet-európai-síkság felett örvénylő ciklon hatására Oroszország, Ukrajna és Belorusszia területén többfelé intenzíven havazik, ott sokfelé hófúvások is előfordulnak. Ugyancsak ciklon található a Földközi-tenger középső medencéjében, amely Olaszországban okoz kiadós esőt. A legmagasabb nappali hőmérséklet a 45-ik szélességi körtől északra többnyire fagypont alatt alakul, kivéve az óceánhoz közeli helyeket, ahol +5 fokot is mérnek. Kontinensünk déli felén ennél jóval melegebb van, a kora délutáni órákra általában 12 és 20 fok közé melegszik fel a levegő.
Kedd estig a Kárpát-medence időjárását az a mediterrán ciklon alakítja, ami tőlünk délre vonul el, de felhőzete és csapadékrendszere eléri térségünket.

Várható időjárás kedd estig:

Túlnyomóan borult lesz az ég, és többfelé várható változó intenzitású havazás, délkeleten, illetve a keleti határszélen havas eső, eső is előfordulhat. Többfelé megerősödik, keleten néhol viharossá fokozódik az északkeleti, északi szél, amely helyenként hófúvást okoz.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -4 fok között valószínű.
A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden -2, +4 fok között alakul. Délkeleten lesz az enyhébb idő.

Forrás:MTI/HIR PORT24

 

2013-03-25

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite