2019. március 26., kedd - Irén
Keresés a tartalomban
ItthonIdőjárás-jelentés

Időjárás-jelentés


Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

esoegy

Az időjárási helyzet Európában


A Földközi-tenger nyugati részének és a Fekete-tenger térségének időjárását ciklonális hatások alakítják. Emiatt az említett tájakon több helyen esik az eső. Ugyanakkor Izlandtól a Skandináv-félsziget déli felén át egészen Oroszország északnyugati részéig anticiklon helyezkedik el. A felsorolt területeken alapvetően napos idő a jellemző, számottevő csapadékról nem érkezik jelentés. A magasnyomás peremén azonban - főként a Germán-Lengyel-alföldön - több a felhő, és arrafelé helyenként havazás is előfordul. A délutáni órákra hozzávetőleg a 45. szélességi körtől délre általában 10, 18 fok közé melegszik fel a levegő, sőt a Földközi-tenger partvidékén helyenként 19, 22 fokot is mérnek. Ezzel szemben ettől északra mindössze 0, +8 fok között alakul a csúcshőmérséklet.
A Kárpát-medence időjárását átmenetileg köztes gerinc határozza meg, majd pénteken délnyugat felől újabb ciklon érkezik.

Várható időjárás péntek estig:

Az éjszakai órákban néhol keleten is felszakadozik, ugyanakkor délnyugat felől ismét növekszik, vastagszik a felhőzet. Pénteken a keleti országrészben számíthatunk eleinte kevés napsütésre. Reggeltől egyre többfelé várható ismétlődő eső, záporeső. Kezdetben a nyugati, pénteken napközben a keleti, északkeleti szél helyenként megélénkül.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0, +5 fok között alakul.
A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 7, 14 fok között várható, keleten lesz a melegebb.

Forrás:MTI/HIR PORT24

 

 

2013-04-04

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite