2019. március 19., kedd - József
Keresés a tartalomban
ItthonIdőjárás-jelentés

Időjárás-jelentés


Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

napsütés

Az időjárási helyzet Európában

A Brit-szigetektől északra ciklon örvénylik, amelynek hatására Nyugat-Európa fölött többnyire erősen felhős az ég, és a ciklonhoz tartozó frontok mentén eső, záporeső is előfordul. Szintén ciklon okoz felhős, csapadékos időt szárazföldünk keleti, délkeleti részén. A két ciklon között a Kelet-európai-síkság északi vidékétől a Kárpát-medencén át egészen a Balkán-félszigetig magasnyomású zóna húzódik. Ennek keleti részén több, másutt kevesebb a felhő, számottevő csapadékról nem érkezik jelentés. A legmagasabb nappali hőmérséklet kontinensünk nyugati, délnyugati tájain többnyire 18, 27, a középső területeken 10, 17 fok között változik. Kelet-Európában továbbra is hideg van, nagy területen napközben is csak 3, 10 fokot mérnek.
Szombat estig a Kárpát-medence fölé nyugat felől a magasban többnyire száraz, egyre enyhébb léghullámok érkeznek.

Várható időjárás szombat estig:


Túlnyomóan derült, napos időre számíthatunk, csak szombaton délután nyugaton lesz némi felhő. Csapadék nem várható. Az ország nagy részén mérsékelt marad a légmozgás, de északnyugaton megélénkül, napközben helyenként meg is erősödik a déli, délkeleti szél. Hajnalban néhol párássá válik a levegő.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában +2 és -4 fok között alakul, de a fagyzugos területeken -5, -8 fok is lehet.
A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 10 és 14 fok között valószínű.

Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

2013-10-04

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite