2019. június 20., csütörtök - Rafael
Keresés a tartalomban
ItthonIdőjárás-jelentés

Időjárás-jelentés


Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

napsutes02

Az időjárási helyzet Európában


Az Észak-Skandinávia feletti középponttal örvénylő ciklon hosszan elnyúló frontrendszere az Alpokon keresztül egészen Délnyugat-Európáig húzódik. A frontrendszer környezetében sok a felhő, a front vonalától északra és nyugatra hűvösebb az idő. Ott a hőmérséklet csúcsértéke 9 és 15 fok között változik. A front előtt viszont meleg levegő áramlik, a Földközi-tenger térségében, a Kárpát-medencében, a Lengyel-alföldön 22, 27 fok közé melegszik fel délutánra a levegő. Tavaszi az idő a kontinens keleti területein is, ahol többnyire anticiklonális hatások érvényesülnek; Ukrajnában, Fehéroroszországban, de Oroszország déli vidékein is sokat süt a nap, 17 és 22 fok között változik a csúcshőmérséklet.
Szombat estig a Kárpát-medence felett az említett frontrendszer nem vonul át, csak a medence nyugati részén valószínű néhány fokos hideg advekció, a térségünk nagy részén folytatódik a kellemes, napos, tavaszi idő.

Várható időjárás az ország területére szombat estig:


Éjszaka északnyugaton lehetnek erősen felhős területek, ott záporeső is előfordulhat, másutt derült, száraz idő várható. Szombaton is sok lesz a napsütés, az időnként megnövekvő gomolyfelhőkből helyenként alakulhat ki rövid ideig tartó zápor. Szombaton a szél mindenütt északira, északkeletire fordul, főként északkeleten erős széllökésekre is számítani kell.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 12 fok között alakul.
A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 18 és 24 fok között valószínű.

Forrás:MTI/HIR PORT24

 

2013-04-19

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite