2019. március 18., hétfő - Sándor
Keresés a tartalomban
ItthonIdőjárás-jelentés

Időjárás-jelentés


Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

felhő

Az időjárási helyzet Európában


A Brit-szigetektől Dánián át egészen a Kelet-európai-síkságig anticiklon húzódik. Területén általában kevés a felhő, sokat süt a nap, számottevő csapadékról nem érkezik jelentés. Szintén többnyire napos az idő Európa délkeleti részén. Ugyanakkor Észak-Európa térségében többközéppontú ciklonrendszer helyezkedik el, emiatt arrafelé gyakran erősen felhős az ég, és több helyen esik az eső, záporeső. Szintén sok a felhő egy sekély ciklon hatására szárazföldünk délnyugati része fölött, ott záporok, zivatarok alakulnak ki. A legmagasabb nappali hőmérséklet kontinensünk nagy részén 11 és 18 fok között változik, de a Skandináv-félszigeten többfelé 10 fok alatt marad a csúcshőmérséklet. Nyáriasan meleg az idő a Kárpát-medence és a Balkán-félsziget térségében, errefelé a délutáni órákra 27, 32 fok közé melegszik fel a levegő.
Péntek estig a Kárpát-medence fölé már nedvesebb, labilis légállapotú levegő érkezik, záporok, zivatarok alakulnak ki.

Várható időjárás péntek estig:


Csütörtökön gyakran lesz erősen felhős az ég, de keleten eleinte még néhány órás napsütés lehet. Kezdetben északon és nyugaton, majd keleten is több helyen várható zápor, zivatar, főként a Dél-Dunántúlon és a Duna-Tisza közén heves zivatarok is kialakulhatnak. Pénteken eleinte északon még több lesz a felhő, kezdetben több helyen lehet zápor, keleten zivatar, majd mindenütt csökken a felhőzet. Csütörtökön a keleti, délkeleti, pénteken a Dunántúlon az északnyugati, keleten a délnyugati szél megélénkül, pénteken néhol meg is erősödik. Zivatarok környezetében viharos széllökések is lesznek.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13, 18 fok között várható.
A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken általában 19, 25 fok között alakul, de keleten, délkeleten 26, 28 fok is lehet.

Forrás:MTI/HIR PORT24

 

2013-05-02

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite