2019. március 22., péntek - Benedek
Keresés a tartalomban
ItthonIdőjárás-jelentés

Időjárás-jelentés


Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

esoegy

Az időjárási helyzet Európában


A Földközi-tenger középső medencéje fölött sekély légörvény helyezkedik el. Hatására a Balkán-félszigeten és Olaszországban sok a felhő, többfelé esik az eső. Többközéppontú ciklon hatására ugyancsak változékony időjárás jellemző a szárazföld északi felén is. Ugyanakkor a Brit-szigetektől Közép-Európán át egészen a Fekete-tenger térségéig anticiklon húzódik. Területén erősen felhős, párás, illetve derült, napos helyek egyaránt előfordulnak, szitáláson kívül csapadékot nem jelentenek. A hőmérséklet csúcsértéke kontinensünk legnagyobb részén 11, 20 fok között változik, de a Skandináv-félsziget északi részén 10 fok alatti, a mediterrán tájakon 25 fok körüli értéket is mérnek.
Szerda estig a Kárpát-medence fölé helyeződik a fent említett sekély légörvény, hatására sok lesz a felhő, és néhány fokkal gyengül a nappali felmelegedés.

Várható időjárás az ország területén szerda estig:


Dél felől ismét növekszik a felhőzet, sőt a Dél-Dunántúlon már vastagabb felhők is lehetnek, ott estefelé zápor kialakulhat. Éjszaka északkeleten lesz kevesebb a felhő, és szerdán ott még hosszabb időre is kisüthet a nap, másutt erősen felhős vagy borult időre van kilátás több helyen esővel, záporokkal. Mérsékelt marad a légmozgás.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5, 10 fok között alakul, de északkeleten néhol ismét előfordulhat gyenge fagy.
A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán többnyire 13, 18 fok között várható, északkeleten azonban ennél melegebb is lehet.

Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

 

2013-10-08

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite