2019. május 19., - Ivó, Milán
Keresés a tartalomban
ItthonIdőjárás-jelentés

Időjárás-jelentés


Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

felhő

Időjárási helyzet Európában:


A kontinens déli és középső területein jelenleg meleg van; a legtöbb helyen 20 és 25 fok közé emelkedik délutánra a hőmérséklet, de Dél-Spanyolországban 27, 28 fokot is mérnek, 26 fok pedig a Balkán-félszigeten és a Kárpát-medencében is előfordul. Enyhe az idő Európa keleti felén is, ahol a maximum-hőmérséklet többnyire 14 és 20 fok között változik, pénteken a balti államokban is 17, 18 fokig felmelegedett a levegő. A szárazföld északkeleti vidékeire mától azonban már hidegebb levegő áramlik. Egy észak felől érkező hidegfront okozza a változást, és hideg levegő található a front mögött is, a Skandináv-félszigeten, ahol csak 8 és 13 fok közötti hőmérséklet a jellemző. Európában a leghidegebb jelenleg azonban nem északon, hanem az Alpok országaiban van, ahol ciklon örvénylik. A ciklont kitöltő hideg levegő hatására néhol síkterületen is havazik, és a hőmérséklet alig haladja meg az 5 fokot. Ennek a ciklonnak az előoldalán viszont a közép-európai térség fölé még enyhe levegő áramlik. Szombat estétől a Kárpát-medence fölé érkező levegő már nedvesebb lesz, és a labilis légállapot hatására zivatar is kialakulhat; vasárnap estig tehát változékony, de még enyhe időre számíthatunk.


Várható időjárás vasárnap estig:

Nyugat felől fokozatosan beborul az ég, éjszaka főként a Dunántúlon és a Duna-Tisza közén valószínű több helyen zápor, helyenként zivatar. Vasárnap a Dunántúlon a ködfoltok feloszlása után - a délelőtti óráktól - egyre nagyobb területen kisüt a nap, keleten viszont sok lesz a felhő, ott továbbra is zápor, helyenként zivatar várható. Vasárnap a délnyugati szél helyenként megélénkül, zivatar környezetében erős vagy viharos széllökés is előfordulhat.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 14 fok között alakul, a hűvösebb a nyugati, délnyugati határnál lesz.
A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap többnyire 18 és 23 fok között valószínű, a Nyugat-Dunántúlon kissé hűvösebb lehet.

Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

2013-10-12

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite