2019. június 18., kedd - Levente
Keresés a tartalomban
ItthonIdőjárás-jelentés

Időjárás-jelentés


Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

esőooo

Az időjárási helyzet Európában

Európa nagyobb részének időjárását az Északi-tenger felett örvénylő ciklon, illetve az arról leszakadó peremhullámok alakítják, ezért Nyugat- és Közép-Európa fölött többnyire erősen felhős az ég, és többfelé, több alkalommal fordul elő eső, zápor, zivatar. Ugyancsak ciklon örvénylik Norvégiától északra, de ez csak a Skandináv-félsziget északi részére van hatással, igaz ott már több helyen havazik. A Fekete-tenger környékének és a Kelet-európai-síkság nagyobb részének időjárását egy nagy kiterjedésű anticiklon határozza meg, zavartalanul napos és tartósan borult, párás területek egyaránt vannak. Délutánra már csak a legdélebbi tájakon emelkedik 25 fok köré a hőmérséklet, másutt általában 12, 20 fok a jellemző. Északon a Kola-félszigeten és környékén azonban már csak 0, +4 fokot mérnek.
Szerda estig a Kárpát-medence időjárását a már említett ciklonról leszakadó peremhullámok alakítják, a szerdán érkező azonban sekély ciklont generál a térség felett, így sokfelé hullhat jelentős mennyiségű csapadék.

Várható időjárás szerda estig:


Kedden a Dunántúlon a pára és köd feloszlását követően több, keleten a változó felhőzet mellett már kevesebb órára kisüt a nap. Keleten estig még több helyen fordulhat elő eső, zápor, néhol zivatar, majd késő estére ott is megszűnik a csapadék. Reggelre északnyugat felől azonban fokozatosan ismét beborul az ég, és a hajnali óráktól kezdve előbb csak nyugaton, majd napközben már országszerte számíthatunk esőre. A legtöbb csapadék a Dunától keletre, a legkevesebb a nyugati, délnyugati határvidéken várható, utóbbi tájakon szerdán még a felhőzet is felszakadozhat, és néhány órás napsütés is lehet. Kedden a nyugati, délnyugati szél megélénkülhet, majd szerdán az északnyugatira, északira forduló szél megerősödik, a Dunántúlon és a Duna mentén sokfelé viharossá is fokozódik.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 12 fok között várható.
A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán általában 11 és 16 fok között valószínű, de a keleti határ mentén ennél néhány fokkal melegebb is lehet.

Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

2013-10-15

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite