2019. május 21., kedd - Konstantin
Keresés a tartalomban
ItthonIdőjárás-jelentés

Időjárás-jelentés


Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

napsütés1

Az időjárási helyzet Európában


A kontinens nyugati és északi területein ciklonok és a hozzájuk tartozó frontrendszerek alakítják az időjárást. Emiatt arrafelé általában sok a felhő, és többfelé esik az eső, Svédország és Finnország északi vidékein, valamint az Ural előterében helyenként hózáporok alakulnak ki. Ugyanakkor Európa középső és délkeleti tájai fölött továbbra is magasnyomású zóna helyezkedik el. A leszálló légmozgásnak köszönhetően ott általában nyugodt, csendes, eseménytelen idő a jellemző, számottevő csapadékról nem érkezik jelentés. A szárazföld déli, délnyugati részén, illetve a Kárpát-medence térségében a délutáni órákra nagyrészt 18 és 26 fok közé melegszik fel a levegő. Másutt többnyire 9 és 17 fok között változik a csúcshőmérséklet, azonban Oroszországban és Skandinávia északi felén ennél hidegebb van. Szombat estig a Kárpát-medence időjárásában lényeges változás nem várható, folytatódik az ilyenkor megszokottnál több fokkal melegebb idő.


Várható időjárás szombat estig:

Éjszaka derült idő várható és az esti óráktól ismét egyre nagyobb területen képződik köd. Szombaton a köd feloszlása után általában több órára kisüt a nap, de helyenként erősebben felhős, párás területek is előfordulnak, azonban legfeljebb jelentéktelen szitálás alakulhat ki. Szombaton napközben a keleti országrészben is időnként megélénkülhet a déli, délnyugati szél.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 13 fok között alakul.
A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton általában 19 és 25 fok között várható, de a tartósabban ködös tájakon csak 15, 18 fok valószínű.

Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

2013-10-25

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite