2019. július 20., szombat - Illés
Keresés a tartalomban
ItthonIdőjárás-jelentés

Időjárás-jelentés


Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

felhoegy

Időjárási helyzet Európában:


Szárazföldünk középső területe fölött egy nagykiterjedésű anticiklon helyezkedik el. Területén erősen felhős, párás, helyenként tartósan ködös és derült, napos tájak egyaránt előfordulnak. Csapadékról nem érkezik jelentés. Ugyanakkor a magasnyomás körül ciklonok és a hozzájuk tartozó frontok alakítják az időjárást, emiatt főként északon és keleten többnyire erősen felhős az ég, és többfelé esik az eső, keleten havazik. A legmagasabb nappali hőmérséklet kontinensünk középső részén 2 és 9, a nyugati és déli tájakon 10, 18 fok között változik. Hideg van északkeleten, keleten ahol napközben is mindössze -6, -12 fokot mérnek, sőt a Skandináv-félsziget északkeleti vidékén helyenként -20, -30 fokot is előfordul. Csütörtök estig a Kárpát-medence időjárását továbbra is anticiklon alakítja, lényeges változás időjárásunkban nem várható, de fokozódik a ködhajlam.


Várható időjárás az ország területén csütörtök estig:

Változóan felhős lesz az ég, éjszaka és csütörtökön északnyugaton és északkeleten azonban a felhős területek lesznek túlsúlyban. Csapadék nem valószínű. Mérsékelt marad a légmozgás. Éjszaka foltokban köd képződik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2, -9 fok között alakul, de a felhős területeken ennél enyhébb is lehet.
A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön többnyire 0 és +5 fok között várható, csak a tartósan felhős tájakon lehet ennél hidegebb.

Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

2013-12-11

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite