2019. június 26., szerda - János
Keresés a tartalomban
ItthonIdőjárás-jelentés

Időjárás-jelentés


Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

napsütés

Időjárási helyzet Európában:


A Fekete-tenger medencéjétől északra ciklon és magassági hidegcsepp örvénylik. Emiatt a Kelet-európai-síkság délkeleti, valamint a Balkán-félsziget nyugati felén általában sok a felhő, több helyen fordul elő eső, zápor. Ciklon alakítja a szárazföld északi, északkeleti peremének időjárását is. Skandinávia északkeleti, illetve Oroszország északnyugati vidékeiről elszórtan jelentenek csapadékot.

Ugyanakkor a Norvég-tenger feletti középponttal anticiklon helyezkedik el. A leszálló légmozgásoknak köszönhetően Európa nagy területén kevés felhő, napos, száraz idő a jellemző. A csúcshőmérséklet többnyire 19, 27, a kontinens keleti harmadán jobbára 12, 18 fok között változik. Az Ibériai-félszigeten és Franciaország déli részén 30 fok feletti értékek is előfordulnak.
Vasárnap estig a Kárpát-medence időjárását a fenti hidegcsepp, illetve az anticiklon peremén érkező váltakozó nedvességtartalmú levegő határozza meg.


Várható időjárás az ország területén vasárnap estig:


Térben és időben változó felhőzetre lehet számítani, szombaton keleten, délkeleten, illetve délnyugaton néhol egész nap erősen felhős lesz az ég. Szombaton az említett tájakon helyenként, vasárnap elszórtan zápor, egy-egy zivatar is kialakulhat. Az északi, északkeleti szél napközben elsősorban az Északi-középhegységben és a Tiszántúlon több alkalommal megerősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 7, 12 fok között valószínű, az Északi-középhegység völgyeiben lehet ennél pár fokkal hidegebb.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 19, 24 fok között várható.

Forrás: MTI/ HÍR PORT24

 

 

2012-05-26

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite