2020. július 9., csütörtök - Lukrécia
Keresés a tartalomban
ItthonIdőjárás-jelentés

Időjárás-jelentés


Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

napsütés

Az időjárási helyzet Európában


Északkelet-Európa, valamint a Pireneusi-félsziget fölött anticiklon helyezkedik el. A leszálló légmozgásoknak köszönhetően a felsorolt területeken általában kevés a felhő, sokat süt a nap, csapadékról elvétve érkezik jelentés. Szárazföldünk más tájainak időjárását ciklonok és a hozzájuk tartozó frontok alakítják. Hatásukra kontinensünk északi és középső vidékein sok a felhő, több helyen fordul elő eső, zápor. Ugyanakkor délen a változó felhőzet mellett hosszabb időre kisüt a nap, és csak helyenként alakul ki záporeső.
A legmagasabb nappali hőmérséklet Európa nagy részén általában 12, 19 fok között alakul, ennél melegebb van délen, ahol a délutáni órákra többnyire 22, 28 fok közé melegszik fel a levegő, sőt Spanyolországban többfelé 30, 33 fokot is mérnek.
Szombat estig a Kárpát-medence fölé továbbra is északnyugati áramlással váltakozó nedvességtartalmú és hőmérsékletű levegő áramlik, időjárásunkban lényeges változás nem várható.

Várható időjárás az ország területén szombat estig:

A többször változó felhőzet mellett hosszabb-rövidebb időre szombaton is mindenütt kisüt a nap. Éjszaka helyenként, szombaton szórványosan várható eső, záporeső. A középső országrészben időnként megélénkül, szombaton gyakran megerősödik az északnyugati szél.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6, 11 fok között valószínű.
A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 16, 21 fok között alakul.

Forrás:MTI/HIR PORT24

 

2013-09-20

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite