2019. május 20., hétfő - Bernát, Felícia
Keresés a tartalomban
ItthonIdőközi választásokat tartanak vasárnap

Időközi választásokat tartanak vasárnap


voks1Hajdú-Bihar megyében országgyűlési képviselőt, Egyházasgergén, Felcsúton és Jászágón polgármestert választanak ma.


Időközi választások lesznek vasárnap Hajdú-Bihar megyében és három településen. Szavazni reggel 6 órától este 7 óráig lehet.
Hajdú-Bihar megye 6-os számú, Püspökladány központú egyéni országgyűlési képviselői választókerületében a korábbi parlamenti képviselő halála miatt kellett időközi választást kiírni. Az első forduló két hete érvénytelen lett a megjelentek alacsony száma miatt.

A mostani második fordulóban azonban az érvényességhez már elegendő, ha a szavazáson a választásra jogosultak 25 százaléka részt vesz. Az országgyűlési mandátumért, ahogy két hete is, négyen indulnak. A parlamenti képviselői helyet - érvényesség esetén - az szerzi meg, aki a legtöbb szavazatot kapja.

A Nógrád megyei Egyházasgergén a polgármester halála miatt kellett időközi választást kiírni. A posztért heten indulnak a 773 lélekszámú településen.

A Fejér megyei Felcsúton összeférhetetlenség miatt írtak ki időközi polgármester-választást, itt hárman mérettetik meg magukat a szavazáson.

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Jászágón az önkormányzati testület feloszlatta magát, így itt polgármestert és négy képviselőt is választanak a helyiek. A településvezetői posztért négyen, míg a képviselői mandátumokért tizenegyen indulnak a 750 lelkes településen.

Az önkormányzati választás egyfordulós, így azok a képviselő-, illetve polgármesterjelöltek nyernek, akik most vasárnap a legtöbb szavazatot kapják.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2011-06-19

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite