2019. március 20., szerda - Klaudia
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeIdősek Világnapja: gála, köszöntés, díjátadás Salgótarjánban

Idősek Világnapja: gála, köszöntés, díjátadás Salgótarjánban


Az ENSZ döntése alapján október elseje 1991 óta az Idősek Világnapja. Salgótarján önkormányzata ezen alkalomból október 2-án a József Attila Művelődési és Konferencia Központban rendezte meg városi idősek napi rendezvényét, melyen civil díjak átadására is sor került.

salgotarjanegy

Október elseje a szépkorúak ünnepe, akik egész életükben azért dolgoztak, hogy utódaiknak jobb élete lehessen. A szülők és nagyszülők az ő fiaik, unokáik, a felnövekvő nemzedék támaszai voltak mindig és ma is azok, hiszen a kor mércéje nem az elszállt évek száma, hanem a szellem és a lélek állapota. Az idős emberek bölcsességére, jóságára, tapasztalatára szüksége van a fiatalabb nemzedéknek.

A kulturális műsorral színesített gálaműsoron Dóra Ottó polgármester köszöntötte az időseket. A városvezető egyebek között kiemelte: szépkorú embertársaink építették számunkra azt a jelent, melyben mindennapi munkánkhoz az ő példáikból meríthetünk erőt, hitet és bátorságot. Mindenki feladata támaszt nyújtani nekik és segíteni őket, hogy a hosszú évek kemény munkája után örömteli életet élhessenek.

A gálaműsor keretében a civil szférában kiemelkedő tevékenységet végzők vehettek át elismeréseket. Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlése Salgótarján lakosságáért és a civil szervezetek segítéséért végzett önzetlen, áldozatos és felelősségteljes munkája elismeréseként a Magyar Vöröskereszt Nógrád Megyei Szervezetét Salgótarján Civil Társadalmáért - díjban részesítette.
Dóra Ottó polgármester Ökrös Lászlónénak, Palóc Nők a Holnapért Egyesület tiszteletbeli elnökének a város civil közéletében kifejtett több évtizedes aktív, magas színvonalú tevékenysége elismeréseként Salgótarján Emlékérem elismerést adományozott. (A díjat egy későbbi időpontban veszi át személyesen.) Pádár Lászlóné, a Nyitott Könyv Olvasókör Egyesület vezetője - a város civil közéletében, valamint közművelődésében kifejtett több évtizedes magas színvonalú tevékenysége elismeréseként szintén Salgótarján Emlékéremben részesült.

 

Forrás: Salgotarjan.hu/NOGRAD24

 

 

2015-10-04

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite