2019. március 23., szombat - Beáta
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeIdőskorúaktól csaltak ki pénzt Nógrád megyében

Időskorúaktól csaltak ki pénzt Nógrád megyében

 

A szécsényi nyomozók egy 56 éves és egy 30 éves miskolci férfit hallgattak ki gyanúsítottként és vettek bűnügyi őrizetbe - közölte Nógrád24.hu-val a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

rendorauto2017


A Szécsényi Rendőrkapitányság 4 rendbeli csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást K. Géza 56 éves és ifj. K. Géza 30 éves miskolci lakosok ellen.


A nyomozás adatai alapján a gyanúsítottak 2018. március 27-én Karancsalján egy, míg 2018. március 28. és március 29. között Ludányhalásziban három családi háznál jelentek meg és adták ki magukat a katasztrófavédelem, valamint az illetékes gázszolgáltató munkatársainak. Az 56 éves férfi és társa az ingatlanban lévő gázfogyasztó készülékek ellenőrzését követően - arra hivatkozva, hogy azok meghibásodtak, illetve azoknál alkatrészcsere szükséges - az időskorú sértetteket tévedésbe ejtették, és előleg címén több tízezer forint készpénzt csaltak ki tőlük.


A körözött gépkocsival közlekedő két férfit a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály Autópálya Alosztályának munkatársai 2018. április 4-én az M3-as autópályán, Ófehértó térségében elfogták, és a Nyíregyházi Rendőrkapitányságra előállították.


A szécsényi nyomozók az 56 éves férfit és 30 éves társát gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették, és a napokban előterjesztést tesznek előzetes letartóztatásuk indítványozására az illetékes ügyészségen.

 

Forrás: POLICE

 

2018-04-05

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite