2019. augusztus 21., szerda - Sámuel
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeIdős nőt raboltak ki Nógrád megyében - VIDEÓ

Idős nőt raboltak ki Nógrád megyében - VIDEÓ


A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási központjába 2018. május 30-án 2 óra 30 perckor tettek bejelentést, miszerint az egyik hugyagi ingatlanba ismeretlen személyek betörtek és egy időskorú nőt kiraboltak - közölte Nógrád24.hu-val a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

hugyag

Fotó: police.hu


A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának munkatársai a nyomozás eredményeképp beazonosították és a Készenléti Rendőrség Különleges Szolgálatok Igazgatóságának taktikai egységével közreműködve 2018. július 10-én lakásukon elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 41 éves diósjenői, 45 éves cserháthalápi és 53 éves hugyagi lakosokat.


A nyomozás adatai szerint a három férfi 2018. május 30-án 2 óra és 2 óra 30 perc között az egyik hugyagi család ház zárt kapujának láncát levágták, majd az ingatlan ajtaját benyomták és oda bementek. Az egyik gyanúsított az ágyban fekvő 74 éves sértett nyakát megfogta, a száját befogta, majd a fejére egy párnát szorított, mialatt társa átkutatta a lakást és onnan készpénzt, ékszereket és egy mobiltelefont tulajdonítottak el. A gyanúsítottak ezt követően gépjárművel elhagyták a helyszínt. A sértett a cselekmény következtében könnyű sérüléseket szenvedett.
A három férfit a rendőrök a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság épületébe előállították és rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A nyomozók a 41 éves férfit és társait őrizetbe vették és előterjesztést tesznek letartóztatásuk indítványozására.


Díjkitűzés visszavonása


A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság 12000/174/2018. bűnügyi számon nyomozást folytat rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt.


A nyomozás adatai alapján 2018. május 30-án 2 óra 30 perc körül ismeretlen személyek egy hugyagi családi házba bementek, melyet követően az egyik elkövető az időskorú sértett száját befogta, miközben a társa a lakást átkutatta. Ezt követően az ismeretlen tettesek a lakásból mobiltelefont, ékszereket és készpénzt tulajdonítottak el.


A Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvény alapján a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője a fenti eljárásban 1.000.000 forint nyomravezetői díjat tűzött ki.


Tekintettel arra, hogy a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható személyeket a rendőrség elfogta, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője a kitűzött nyomravezetői díjat visszavonta.

 

Forrás: POLICE

2018-07-11

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite